Spor Galatasaray'a 1 maç ceza!

Galatasaray'a 1 maç ceza!

Paylaş
Galatasaray'a 1 maç ceza!

TFF Tahkim Kurulu, Galatasaray'a bir maç seyircisiz oynama cezası verdi

Tahkim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan TFF Süper Kupa maçında, PFDK tarafından sarı-kırmızılı taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle verilen cezaya, TFF Hukuk Müşavirliği’nce cezanın artırılması yönünde, saha olayları ile çirkin ve kötü tezahürat gerekçesiyle uygulanan yaptırıma ise Galatasaray Kulübü’nün cezanın kaldırılması yönündeki itirazlarının görüşüldüğü kaydedildi.

Galatasaray Kulübü tarafından, saha olayları için verilen 150 bin lira ile çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle verilen 100 bin lira para cezalarına yaptığı itirazların reddedildiği vurgulanırken, TFF Hukuk Müşavirliği’nin saha olayları gerekçesiyle verilen cezanın artırımı yönündeki itirazının ise kabul edildiği aktarıldı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Galatasaray taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle PFDK’ca verilen cezanın arttırılması talebinin kabulüyle, atılan cisimlerin sayısı (yoğunluğu) ve niteliği, atılan cisimlerden üçünün müsabaka görevlileri ile futbolcuya isabet ettiği ve isabet eden cismin 1 kişinin yaralanmasına yol açtığı, yaşanan saha olayları sırasında müsabakanın 2 kez durduğu dikkate alınarak, kurulumuzun emsal kararları uyarınca, PFDK tarafından Galatasaray’a, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle verilen 150 bin lira para cezasının, 1 resmi müsabakayı seyircisiz oynama cezası şeklinde düzeltilerek onanmasına oy birliği ile karar verilmiştir. Sonuç olarak, PFDK tarafından Galatasaray’a, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları nedeniyle cezaların birleştirilmesi suretiyle verilen 250 bin lira para cezasının, 100 bin lira para cezası ve 1 resmi müsabakayı seyircisiz oynama cezası şeklinde düzeltilerek onanması oy birliği ile kararlaştırılmıştır."

TFF Süper Kupa müsabaka statüsünün 10. maddesindeki disiplin hükümlerinin E maddesine göre sarı-kırmızılı kulüp, bu cezasını ev sahibi olarak oynayacağı ilk resmi müsabakasında çekecek. Sarı-kırmızılılar böylece, Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasındaki Eskişehirspor maçını seyircisiz oynayacak.

Öte yandan kurul, PFDK tarafından Fenerbahçe’ye verilen toplam 120 bin lira para cezasını 200 bin lira olarak değiştirerek onadı.

AA

Haberin Devamı