Spor Galatasaray'a yeni kaptan

Galatasaray'a yeni kaptan

Paylaş
Galatasaray'a yeni kaptan

Didier Drogba yeni sezonda birinci kaptanlığa getirileceği öğrenildi

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Galatasaray'da yenis ezonda kaptan Fildişi Sahilli yıldız Didier Drogba olacak. Bu konuya takım içindeki tüm oyuncuların olumlu baktığı belirtildi.

Haberin Devamı

Yabancı sayısının çokluğu, Afrika kökenli oyuncuların fazlalığının da bu kararda etkili olduğu vurgulandı. Takımda şu anda birinci kaptan Sabri Sarıoğlu, ikinci kaptan Hakan Balta, üçüncü kaptan ise Selçuk İnan.

Sabri ve Hakan Balta geçtiğimiz sezon ilk onbirde fazla forma şansı bulamadığı için bantı çoğunlukla Selçuk İnan takmıştı. Yani Selçuk şu anda takımın fiili olarak birinci kaptanı durumunda.

Selçuk'un da Drogba'nın kaptanlığı istemesi halinde seve seve bu bandı Fildişili oyuncuya vereceğini ilettiği öğrenildi. Yerli ve yabancı futbolcuların neredeyse tamamı kaptanlık konusunda Drogba'ya destek veriyor.

Kaptanlık için son kararı teknik direktör Fatih Terim verecek. Terim'in de Drogba'yı kaptanlığa getirerek onore etmek istediği belirtiliyor.

Haberin Devamı

HÜCUMDAN VAZGEÇMEK YOK

Öte yandan teknik direktör Fatih Terim, İngiltere'de dün yapılan idman öncesinde oyuncularına çeşitli uyarılarda bulundu. Futbolcuları orta sahaya toplayan tecrübeli çalıştırıcı, "Presimizi orta sahada yapıyoruz.

Orta sahada kazandığımız topla ileride oynuyoruz. Önde oynama isteğimiz yüksek olmalı" diye konuştu. Futbolculardan, oyunu rakip sahada oynamalarını isteyen Terim, "Geçen sene de evvelki sene de orta sahadaki kazandığımiz toplar faydalı oldu.

Baskıdan vazgeçemeyiz. Maksimum baskı, maksimum hızlı hücum ve kontratak görmek istiyorum" dedi. Tecrübeli teknik adam idman sırasında ve çift kale maçta da uyarılarına devam etti.

Zaman zaman maçı durduran Terim, yapılan hataları ve doğru hareketleri anlatıp, gösterdi. Terim, bugün oynayacakları Notts County karşılaşmasında da öğrencilerinden öğrendikleri ve çalıştıkları şeylerin sahada uygulanmasını istedi.