Spor Galatasaray’da seçim ne zaman yapılacak?

Galatasaray’da seçim ne zaman yapılacak?

Paylaş
Galatasaray’da seçim ne zaman yapılacak?

Galatasaray’da seçime gitme kararının alınmasıyla birlikte sarı-kırmızılı birçok taraftar internet Galatasaray’da seçim ne zaman yapılacak? sorusunu aratıyor. İşte detaylar…

Sarı-kırmızılı kulübün Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Auditorium Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen yıllık olağan mali genel kurul toplantısında yönetimin mali yönden ibra edilip idari yönden edilmemesi Galatasaray’da depreme neden oldu. Peki, Galatasaray’da seçim ne zaman yapılacak? İşte detaylar…

Haberin Devamı

Galatasaray yönetimi olaylı genel kurul sonrasında flaş bir karar aldı. Mahkeme yoluna başvurup en geç salı günü basın toplantısı düzenlenecek.

Olağan Mali Genel Kurulda, ilk sayım sonrasında kapalı usul ile ibra oylamasının yapılmasını isteyen ve bu talepleri reddedilen Galatasaray yönetimi, genel kurulu mahkemeye taşıma kararı aldı.

Mali Genel Kurulda idari ( yönetsel) bakımdan ibra edilmeyen Galatasaray yönetiminin Pazartesi günü yapacağı son değerlendirme toplantısının ardından avukatları aracılığı ile hukuki yollara başvuracağı öğrenildi.

Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi Mahmut Recevik de, sosyal medya hesabından ibra oylamasının görüntülerini paylaşıp 'Evet' diyen üye sayısının ilk sayımda fazla olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Recevik, twitter hesabından önemli bir paylaşım yaptı. Bu görüntülerinde mahkemede kullanılması bekleniyor

Ayrıca Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve yönetim kurulu ayrıca en geç Salı günü basın toplantısı düzenleyecek.

Tüzük gereği, sarı-kırmızılı yönetimin 30 gün içinde seçim kararı alması gerekiyor. Kulüp tüzüğüne göre ayrıca Cengiz ve yönetimi idari yönden ibra edilmedikleri için bir dönem aday olamayacak.

Tüzüğün 59. maddesinde "Aklanmayan kulüp başkanı ile yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri bir seçim dönemi geçmeden yeniden aday olamaz ve seçilemezler." ifadeleri yer alıyor.