Spor Galatasaray'ın doktorundan sakatlık açıklaması

Galatasaray'ın doktorundan sakatlık açıklaması

Paylaş
Galatasaray'ın doktorundan sakatlık açıklaması

Galatasaray Futbol A Takımı Doktoru Yener İnce, Burak Yılmaz, Semih Kaya ve Koray Günter'in sakatlıklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Doktor İnce, DHA’ya yaptığı özel açıklamada yaşanan sakatlıkların çoğunun saha zemininden kaynaklandığını belirterek, şunları söyledi:

"Saha zemini çok kötü. Bu bizi çok etkiledi. Sakatlıkların çoğu zemine bağlı sakatlıklar. Burak Yılmaz’ın arka adalesinde, içinde bir miktar yırtığın, ödemin ve gerilmenin olduğu bir problemimiz var. Bunun tıbbi olarak süresinin 3-4 hafta olduğu yazar birçok bilimsel dergide. Ama bunları daha kısa sürede geri getirebilmek için elimizde bazı metotlar var. Uğraşacağız ve inşallah en kısa sürede getireceğiz.

Koray Günter’in de benzer yerde arka adalesinde biraz daha iyi sayabileceğimiz bir sakatlığı var. Onun da tedavisine başladık. Onun da 1-2, bazen de 3 haftaya uzayabilir denir, fakat daha kısa sürede geleceğini umuyoruz.

Bugün de Semih şanssız bir sakatlık geçirdi. Rakip oyuncu bacağının üstüne düştü. İç yan bağında gerilme oluştu. Bu gerilmenin düzeyini belirlemek için MR çektireceğiz. MR’ın sonucuna göre karar vereceğiz. Sevimsiz, istemediğimiz bir sakatlık yaşadı. MR’dan sonra tam detaylı bilgi verebileceğim."

Sarı kırmızılı kulübün, futbolcuların sakatlık süresiyle ilgili bilgi vermemesine de değinen İnce, "Galatasaray, Avrupa’daki 30 takımla beraber UEFA’da sağlık akreditasyonu olan bir kulüptür. Bu konuda Türkiye’deki tek kulüptür.

Sağlıkla ilgili her türlü açıklamamızı UEFA’ya belgeleriyle gönderip, ay sonunda geri bildirim alırız. O yüzden de resmi bir açıklama yapmamız gerekir. Bu verdiğimiz sürelerle ilgili çok fazla spekülasyon olmasını istemediğimiz ve sevmediğimiz için tam teknik bilgisini veriyoruz internet sitemizden. Önümüzdeki ilk maça yetiştirmek için mücadele ediyoruz. Zaman içindeki süreç belirliyor, o yüzden süre vermiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı