Spor Galatasaray'ın yıldızı yoğun bakımda!

Galatasaray'ın yıldızı yoğun bakımda!

Paylaş
Galatasaray'ın yıldızı yoğun bakımda!

Galatasaray Liv Hospital'ın yıldız oyuncusu Nathan Jawai yoğun bakıma kaldırıldı. Yapılan tetkikler sonucunda yıldız oyuncunun maç sırasında çenesine aldığı darbe nedeniyle beyin travması geçirdiği anlaşıldı

Hürriyet'in haberine göre; Galatasaray'ın, dün akşam Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynadığı Olympiakos karşılaşmasında 22 sayı atan ve oynadığı oyunda herkesi kendine hayran bırakan yıldız basketbolcu Nathan Jawai'den kötü haber geldi.
İLK AÇIKLAMAYI GALATASARAY YAPMIŞTI

Yaşadığı rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılan Jawai, yoğun bakıma alındı...

Haberin Devamı

Yıldız oyuncunun durumu hakkında resmi siteden şu açıklama yapıldı: Dün oynanan Galatasaray Liv Hospital – Olympiakos maçı sonrası, oyuncumuz Nathan Jawai baş dönmesi, sol kolunda ve bacağında uyuşma şikayetiyle Liv Hospital Hastanesi'ne götürülmüştür. Yoğun bakımda izlemeye alınan Nathan Jawai’nin tetkikleri devam etmektedir. Oyuncumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

İŞTE DÜN AKŞAMDAN BU YANA YAŞANANLAR

Jawai maçtan sonra evine gidiyor... Bir anda sol kolunda uyuşma hisseden Jawai, Murat Özyer'i arayarak 'İyi değilim' diyor. Murat Özyer de 'Bin taksiye hastaneye geç ben de hemen geliyorum' cevabını veriyor ancak yıldız oyunca taksiye binecek halinin olmadığını belirtiyor. Bunun üzerine Galatasaray Kulübü, Jawai'yi ambulansla evden aldırarak hastaneye getiriyor...(Tüm bunlar saat 01:00'da yaşanıyor.) Saat 01:30 ile 06:00 arasında Basketbol Şubesi Sorumlusu Murat Özyer başında bekliyor. Hastanede yapılan ilk kontroller sonunda sorun pek de net anlaşılamayınca gece saatlerinde doktorlar evlerinden çağırılıyor. Sonrasında çekilen MR'da net bir sonuç çıkmayınca doktorlar darbe nedeniyle damarlarında tıkanıklıktan şüpheleniyor ve anjiyoya yapılıyor. Yapılan anjiyo sonrasında kalbinde bir sorun çıkmayan Jawai'nin darbeye bağlı beyin travması teşhisi konuldu. Yıldız basketbolcu hala hastanede kontrol altında tutuluyor.

Haberin Devamı

NATHAN JAWAI KİMDİR?

Avustralya'nın Sidney kentinde 1986 yılında dünyaya gelen aborjin kökenli Nathan Jawai, 2008 NBA draftına 41. sıradan Indiana Pacers tarafından seçildi ve hakları Toronto Raptors'a takas edildi.

Kanada temsilcisindeki macerası kısa süren Avustralyalı, yaklaşık bir ay kadar da NBA Gelişim Ligi'nde oynadı. Dört takımın yer aldığı bir takas ile Minnesota Timberwolves'un yolunu tutan Jawai, burada 39 maça çıktı. 2009'da oynanan Portland Trail Blazers maçında 16 sayı 6 ribaund ile en iyi NBA maçını çıkardı.

Nathan Jawai, 2010-2011 sezonunu geçirdiği Sırbistan'ın Partizan takımında Adriatik Ligi, Sırbistan Ligi ve Sırbistan Kupası'nda zafere ulaştı ve ilk Avrupa Ligi deneyiminde de 9,1 sayı 5 ribaunt ortalamasıyla ile oynadı. 2011-2012 sezonunu Rusya'nın Unics Kazan takımında geçiren Jawai, geçen sezon ise İspanyol Barcelona'nın formasını terletti. Barcelona ile Kral Kupası kazanan ve THY Avrupa Ligi'nde de Dörtlü Final oynayan Avustralyalı basketbolcu, çıktığı 30 maçta 7,1 sayı, 4,7 ribaunt ortalaması tuttururken, Top 16 turunda yapılan Montepaschi Siena maçında 22 sayı, 12 ribaunt ile "kariyer günü"nü yaşadı.

Haberin Devamı

2,07 metre boyunda ve 140 kilogram ağırlığındaki Jawai, fiziksel görünümü sebebiyle NBA'de tüm zamanların en iyi pivotlarından Shaquille O'Neal'a benzetiliyor.