Bilim - Teknoloji Galaxy Note 5'in ekranı...
Paylaş
Galaxy Note 5'in ekranı...

Samsung'un bir sonraki Note'u, ekran çözünürlüğüyle TV'nizi bile utandırabilir!

Galaxy Note 5, yeni dedikodulara göre 4K çözünürlüklü bir ekranla gelebilir. Söylentiler, Samsung'un 5.9 inç'lik Ultra Super AMOLED ekranlı Galaxy Note 5'i önümüzdeki Ağustos ayında üretmeye başlayacağını iddia ediyor.

Aslına bakarsak Samsung da 4K AMOLED telefon ekranları üzerinde çalıştığını ve bu ekranları 2015'te kullanmaya hazırlandığını daha önce söylemişti.

Peki 4K ne kadar yoğun?

"Ultra High Definition" veya UHD olarak da bilinen 4K, 2.160 x 3.840 piksel çözünürlüğü açıklamakta kullanılıyor. Bu çözünürlüğün 5.9 inç'lik bir ekrana girmesi ise, piksel yoğunluğunun 746ppi'ye ulaşması demek. Piksel yoğunluğu arttıkça ekranın resim kalitesi artıyor. Örneğin iPhone 6, 326ppi piksel yoğunluğuna sahip.

Telefonlarına 4K çözünürlüğü getirmeyi düşünen tek üretici Samsung değil. LG de yakın zamanda 600ppi ve 700ppi'lik ekranlardan bahsetmişti. Bir başka üretici olan Sharp'ın, 4K mobil ekranlar üzerinde çalıştığı düşünülüyor.

4K ekranlı telefonlara yakın olabiliriz, ancak bu konuda üreticilerin aşması gereken birkaç sorun var. 4K ekranlar işlem gücü ve ekran olarak daha fazla pil gücüne ihtiyaç duyacaklardır ve bu durum, zaten pil ömrü kısa olan akıllı telefonlar için iç açıcı değil. Bunların yanında bazı uygulama ve oyunların da 4K için tekrar tasarlanması gerekebilir.

CHIP Online

Haberin Devamı