Yaşam Galaxy S6 Edge'de açık tespit edildi!

Galaxy S6 Edge'de açık tespit edildi!

Paylaş
Galaxy S6 Edge'de açık tespit edildi!

Samsung'un önemli cihazlarından olan Galaxy S6 Edge'de güvenlik açığı ortaya çıktı

Dünyanın en popüler telefon üreticisi olan Samsung’a ait Galaxy S6 Edge cihazında, Google tarafından güvenlik açığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Dünyanın en popüler telefon markası olan Samsung’un Galaxy S6 Edge modelinde güvenlik açığı tespit edildi. Google’ın güvenlik ekibi tarafından yapılan araştırmanın sonucu güvenlik açığını gün yüzüne çıkardı.

Güvenlik araştırmacılarının yaptığı çalışma sonucu ortaya çıkarılan güvenlik açığı, Samsung’un söz konusu modeline eklenen kodların sistem izni ile dosyalar oluşturduğu, kullanıcıların e-ostalarını çalmaya, kernel üzerinde kod çalıştırmaya ve yetkisiz uygulamaları yetkilendiren toplam 11 açık tespit edildi. Oldukça ciddi sorunların ortaya çıkarıldığını belirten Google’ın ekibi, cihazdaki güvenlik önlemlerinin kendilerini yavaşlattığını da ekledi.

Yapılan bu araştırmanın amacı ise Android’e entegre edilen güvenlik mekanizmalarının üreticilerin eklediği kodlarda bulunan açıkları engellemekte başarılı olup olmadığını ortaya çıkarmak olduğu açıklandı. Android sisteminde bulunan SELinux savunma mekanizması, cihazlara yapılan saldırıların işini oldukça zorlaştırıyor. Ne yazık ki tespit edilen açıklardan üçü SELinux savunma mekanizmasını etkisiz hale getirebiliyor, bu nedenle de savunma mekanizması kırılmış oluyor.

Haberin Devamı

Tespit edilen açıklardan üçü hariç tamamının Samsung’a bildirildiği ve sorunların giderildiği belirtiliyor. Bildirilmeyen üç sorunun ise kritik olmaması sebebiyle belirtilmediği açıklandı.

Windows 10, 120 milyon bilgisayara ulaştı!