Yıllardır 'Geliyorum' diyen facia! Adana'da uyarılara kulak asılmadı, Ahmet böyle yandı

Adana Seyhan’da evlerin hemen yanında bulunan trafo, 8 yaşındaki Ahmet Kurt’u ağır yaraladı. Uçurtması trafonun tellerine takılan Ahmet, demir çubukla müdahale etmek isterken elektrik akımına kapıldı. Vücudunun büyük bölümünde yanıklar oluşan Ahmet’in hayati tehlikesi sürüyor. Ailenin ve mahallelinin yıllardır yaptığı başvurulara rağmen trafonun kaldırılmadığı ortaya çıktı.

DAMDA KABUS DOLU ANLAR
Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Dumlupınar Mahallesi’nde 5 Nisan’da uçurtma uçurmak için evlerinin damına çıkan 8 yaşındaki Ahmet Kurt, dehşeti yaşadı. Uçurtmasının, evin bitişiğindeki direk tipi elektrik trafosuna takılması üzerine demir çubukla müdahale eden Ahmet, elektrik akımına kapıldı. Ağır yaralanan çocuk, hastaneye kaldırıldı. Vücudunun büyük bölümünde yanıklar oluşan Ahmet’in hayati tehlikesi devam ediyor.
Olay günü yaşadıklarını anlatan baba Ferhan Kurt, “Damdan gelen sesi duyunca dışarı fırladım. Oğlumu yerde hareketsiz yatarken buldum. Vücudu tamamen yanık içindeydi. Elektrik temasını kesmek için sırtladım” dedi.
‘TRAFO KALDIRILSIN’
Baba Ferhan Kurt, aynı trafoyla ilgili 2019 yılında da şikayette bulunduklarını belirterek, “Kıvılcım ve patlama oldu, defalarca başvurduk. ‘Çocuklarımızın can güvenliği yok’ dedik, kaldırılmasını istedik ama sonuç alamadık. Elektrik firması yetkililerinden şikayetçiyiz” diye konuştu.
Trafo üzerinde ‘ölüm tehlikesi’ uyarısı bulunmasına rağmen yerleşim alanına bu kadar yakın olmasına tepki gösteren mahalleli ise önlem alınmasını istedi. Mahalle Muhtarı Şehmus Demir de yıllardır yetkililere dilekçe verdiklerini belirterek, “Açık iletkenler var, bu olay ihmal. Daha fazla insan zarar görmeden bu trafonun kaldırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.