3 gün aralıksız kar yağacak! İstanbul için de uyarı var, AKOM hafta sonuna dikkat çekti

Son dakika Meteoroloji'nin açıklamasına göre, pazar gününden itibaren doğu ve iç bölgelerde başlayacak kar yağışı salı gününe kadar sürecek. Ege, Marmara ve Akdeniz'de ise kuvvetli sağanak bekleniyor. Öte yandan İstanbul'u etkisi altına alacak yeni bir yağışlı hava dalgası için yetkililerden kritik uyarılar geldi. AKOM tarafından yapılan açıklamada, yarın sabah saatlerinden itibaren sıcaklıkların 5 derece birden düşmesinin beklendiği duyuruldu. İşte önümüzdeki süreçte yurdumuzda beklenen hava durumu....

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), pazar günü yurdun doğu ve iç kesimlerinde başlayacak kar yağışının salı gününe kadar etkili olacağını duyurdu. Kar yağışı öncesinde ise Ege, Marmara ve Akdeniz'de kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. Vatandaşlar, su baskını, sel ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Meteoroloji verilerine göre, yarın Ege Bölgesi'nde sağanak yağış etkili olacak. İzmir ve Muğla'nın güneydoğusu ile Aydın'ın merkez ilçelerinde yağışların yer yer şiddetli olması bekleniyor. Kıyı kesimlerde çok kuvvetli olacağı tahmin edilen sağanakların, akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği belirtildi

MARMARA BÖLGESİ’NDE YAĞİŞLAR ETKİLİ OLACAK
Marmara Bölgesi'nde yarın sabah saatlerinden itibaren Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Çanakkale'nin güneyi ve Balıkesir'in batı kıyılarında yağışlar yer yer çok kuvvetli olacak. Bu bölgelerde öğle saatlerinden sonra yağışların etkisini azaltması öngörülüyor.

Antalya’da beklenen gök gürültülü sağanak, sabah saatlerinden itibaren batı ve merkez ilçelerde, öğle saatlerinden itibaren ise doğu ilçelerde etkili olacak. Özellikle Alanya, Gündoğmuş, Manavgat, Serik ve Akseki gibi ilçelerde yağışlar çok kuvvetli, yer yer şiddetli olacak. Ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceği için dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

17 İLE SARI VE TURUNCU KODU UYARI
Antalya, İzmir, Muğla ve aydın Turuncu kodla uyarılırken Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Denizli, Edirne, Isparta,, Kırklareli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Tekirdağ ve Uşak ise sarı kodla uyarıldı.

İSTANBUL'DA YAĞIŞ 2 GÜN SÜRECEK
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) bu hafta sonu için İstanbul genelinde kuvvetli yağış uyarısı yaptı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü de 20 Aralık Cuma günü yayımladığı hava durumu raporunda, bu akşamdan itibaren Marmara ve Ege bölgelerinde yağışların etkili olacağını açıklamıştı.
İstanbul genelinde, pazar gününe kadar aralıklarla devam etmesi beklenen gök gürültülü ve kuvvetli yağışlara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

SICAKLIKLAR HIZLA DÜŞÜCEK
AKOM’un açıklamasına göre, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi, Orta Akdeniz üzerinden gelmesi beklenen yağışlı havanın etkisi altına girecek.
Halihazırda 15 derece civarında seyreden hava sıcaklıklarının 8-12 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.
Yetkililer, yaşanabilecek olumsuz durumlar için vatandaşların ALO153 hattını arayarak destek alabileceğini belirtti.

İSTANBUL’A KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR MU?
Yeni yıla yaklaşırken "İstanbul’a kar yağacak mı?" sorusu gündemde. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’da yılbaşı için kar yağışı beklenmediğini açıkladı. Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Pazar günü bir ara yağış kesilecek, ancak pazartesi akşamı İstanbul daha şiddetli bir yağmur alacak. Sel riskine dikkat edilmeli" ifadelerini kullandı.


YILBAŞINDA KAR YAĞACAK MI?
Uzmanların açıklamalarına göre, yılbaşında yurt genelinde önemli bir kar yağışı beklenmiyor. Yalnızca yüksek kesimlerde ve dağlık alanlarda kar yağışı ihtimali var. İstanbul’da ise lodos etkisiyle sıcaklıkların 14-15 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.