46 tanesi kabızlığa son veriyor! İbn-i Sina’nın önerdiği o besinin bir tek ölüme çaresi yok: Bağırsakları çamaşır suyu gibi temizliyor, astım hastalarının vazgeçilmezi

Kabızlık, can sıkıcı sağlık problemlerinin başında yer alıyor. Uzun süre boyunca tuvalette kalmak, sosyal ortamlardayken beklenmedik ağrı gibi durumlar, süreç içerisinde kişinin moralini fazlasıyla bozabiliyor. Kabızlıktan kurtulmak ve rahat bir şekilde tuvalete gitmek isteyenler ise sayısız çözüm yolu deniyor. Bu problemden kurtulmanın en kolay yolu ise o gıdadan 46 tane yemek oluyor. Peki, o besin hangisi? Faydaları nelerdir? Neden kabızlığa iyi geliyor?

Badem, faydası fazla olan kuru yemişler arasında kendine yer buluyor. Düzenli olarak ve doğru miktarlarda tüketildiği zaman çeşitli sağlık sorunlarının tedavi edilmesine yardımcı oluyor. Bu problemlerden biri de kabızlık. Günlük hayattaki konforu bozan bu problemin giderilmesi için günde 46 adet badem yenmesi gerekiyor. Badem yemek, sadece kabızlığa çare olmuyor. İşte tüm detaylar…

KABIZLIĞIN ÇARESİ ONDA!
Badem, bağırsak sağlığını olumlu yönde etkileyen birçok besin maddesi içerir. Lif bakımından zengin olması, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Bağırsaklardaki sindirim sürecini destekleyerek kabızlık riskini azaltabilir ve bağırsak hareketlerini düzenleyebilir.

BAĞIRSAKLARDAKİ İYİ BAKTERİ SAYISINI ARTIRIYOR
Aynı zamanda bağırsaklardaki iyi bakteri miktarını artırarak sindirim sisteminin dengesini korur. Özellikle bademde bulunan prebiyotik lifler, probiyotik bakterilerin beslenmesini sağlayarak bağırsak sağlığını destekler.

SİNDİRİM SİSTEMİNİN EN BÜYÜK DOSTU
Antioksidan özelliklere sahip olan badem, bağırsak hücrelerini serbest radikallere karşı koruyabilir ve inflamasyonu azaltabilir. Bunun yanı sıra bademde bulunan magnezyum, bağırsak kaslarının düzenli çalışmasını sağlayarak sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olabilir. Badem, sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkileriyle genel vücut sağlığını da destekler.

TAM BİR E VİTAMİNİ DEPOSU
Güneşten gelen zararlı ışınlar, zamanla cildin esnekliğini kaybetmesine ve yaşlanmaya yol açıyor. Yaz ve kış mevsimi fark etmeksizin sürekli olarak kullanılan güneş kremlerinin yanı sıra bazı besinleri tüketmek de zararlı UV ışınlarından korunmaya yardımcı oluyor. Bunlardan biri de badem. Bademin içerisinde bulunan E vitamini, serbest radikallere karşı savaşarak cildin korunmasını sağlıyor.

KİLO VERMEK İSTEYENLER DİYETİNE EKLESİN
Bademin en önemli özelliğinden biri de tokluk hissi vermesi oluyor. Bu sayede sürekli olarak yemek yemek istemeyenlerin tercihleri arasında bulunuyor. Badem, yenildiği zaman kan şekeri seviyesinin düzeltilmesine de yardımcı oluyor.

ASTIM HASTALARI YANINDAN AYIRMASIN
Gün içerisinde sürekli olarak nefes darlığı yaşayan astım hastaları, badem yiyerek ya da badem yağı kullanarak gün astım ataklarını rahatlatabilirler.

İBN-İ SİNA ONU ÖNERİYOR!
‘Hekimlerin Piri’ astım hakkında da şu şifalı bitkileri öneriyor: “Bir kimse yürürken hareketlerinde nefes darlığı ile birlikte sert sallantı ve göğsünde ağırlık varsa pişirilmiş kuru zufa otu yedirilir, ada soğanı sıyrığı (yalamtık), geven, sarı incir, kabuksuz badem ve bal ile birlikte yedirilerek içirilir. Ceviz yağı ile birlikte nohut suyu, dereotu, yedirilir ve sıcak su içirilir.”