ABD, İsrail, İran savaşında ateş sönmüyor! Laricani'ye suikast iddiası! İsrail 'öldürdük' dedi, mesajla karşılık verdi
ABD ve İsrail’in İran’a yönelik askeri müdahalesi sürerken, İran’ın da Körfez ülkelerine yönelik saldırıları devam ediyor. Dubai’de uçuşlar durdu, İsrail’de sirenler çaldı. İran kıyılarına yakın seyreden USS Abraham Lincoln’ün ve gemideki uçak filosunun, arka arkaya saldırılar düzenlediği ifade edildi. İsrail Güney Lübnan’a girdi. srail, kara harekatı başlattığı Lübnan'ın başkenti Beyrut'a hava saldırıları düzenledi. Hizbullah, saldırılara karşılık olarak bölgedeki İsrail askeri noktalarını hedef aldı. Öte yandan İsrail, Lübnan için yeni bir tahliye uyarısı yayınladı. İsrail, İran'ın "gölge lideri" olarak gösterilen Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Laricani'ye saldırı düzenlediğini bildirdi. Saldırının ardından İsrail Savunma Bakanı katz, Laricani'nin suikast sonucunda öldürüldüğünü iddia etti. İşte son gelişmeler.

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik askeri müdahalesi sürerken, İran’ın da Körfez ülkelerine yönelik saldırıları devam ediyor. Dubai’de uçuşlar durdu, İsrail’de sirenler çaldı. İran kıyılarına yakın seyreden USS Abraham Lincoln’ün ve gemideki uçak filosunun, arka arkaya saldırılar düzenlediği ifade edildi. İsrail Güney Lübnan’a girdi. srail, kara harekatı başlattığı Lübnan'ın başkenti Beyrut'a hava saldırıları düzenledi. Hizbullah, saldırılara karşılık olarak bölgedeki İsrail askeri noktalarını hedef aldı. Öte yandan İsrail, Lübnan için yeni bir tahliye uyarısı yayınladı. İsrail, İran'ın "gölge lideri" olarak gösterilen Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Laricani'ye saldırı düzenlediğini bildirdi. Saldırının ardından İsrail Savunma Bakanı katz, Laricani'nin suikast sonucunda öldürüldüğünü iddia etti. İşte son gelişmeler.

İran, Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani'nin İsrail saldırısında öldüğünü duyurdu. İran devlet televizyonu Laricani'nin ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamayı yayımladı. Açıklamada, "Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Laricani, sabah saatlerinde düzenlenen saldırıda oğlu Murteza, Yardımcısı Alirıza Beyat, Konsey Sekreterliği çalışanları ve birkaç korumasıyla birlikte öldü." ifadeleri kullanıldı.

16:50
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, İran'a yönelik yeni açıklamalarda bulunduğu bildirildi.
El Cezire'de yer alan habere göre Netanyahu, “İran rejimini istikrarsızlaştırıyoruz ve İran halkına bu rejimi devirme fırsatı vermeyi umuyoruz” ifadelerini kullandı.
İsrail’in İran’a yönelik planlarına da değinen Netanyahu, operasyonların süreceğine işaret eden Netanyahu, “İran için açıklamayacağımız birçok sürprizimiz var” dedi.
Açıklamasında dikkat çeken bir iddiada bulunan Netanyahu, şu ifadeleri kullandı:
“Bugün İran’da, Ali Laricani’yi ve Besic Güçleri Komutanını öldürdük.”
İran halkının rejime karşı hareketlenmesini desteklediklerini kaydeden Netanyahu, “İran halkının rejime karşı harekete geçmesine yardımcı olmak için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.
Netanyahu, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:
“Zafer elde etmeye kararlıyız ve Amerika’nın yanında küresel bir süper güç olacağımız ana çok yaklaştık.”

16.15
İran'ın Moskova Büyükelçisi, yeni Yüksek Lider Hamaney'in tıbbi tedavi için Rusya'da olduğu iddialarını yalanladı.
ABD ve İsrail'in İran'a yönelik 28 Şubat günü düzenlediği saldırıda, Hamaney'in yaralandığı ve tedavi için gizlice Rusya'ya götürüldüğü iddia edilmişti.
İRAN'DAN 'HÜRMÜZ GEÇİŞİ ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK' ÇIKIŞI
15:51
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, Orta Doğu'daki siyasi ve ekonomik güvenliğin artık sadece Müslüman ülkeler tarafından sağlanması gerektiğini vurgulayarak, ABD'nin bölgeyi terk etmesi gerektiğini kaydetti. Kalibaf, boğazın statüsünün kalıcı olarak değiştiğini belirterek "Hürmüz geçişi eskisi gibi olmayacak" açıklamasında bulundu.

15.16
İsrail ordusu, İran'a yönelik yeni saldırı dalgası başlattığını bildirdi. İsrail ordusunun açıklamasında, İran devletine ait altyapının hedef alınacağı kaydedildi.

14:54
İsrail Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdürdü. İsrail'in saldırı düzenlediği Lübnan'ın başkenti Beyrut vuruldu. Beyrut'a düzenlenen saldırı noktasından dumanlar yükseldi.

14:46
İran, ABD-İsrail hedeflerine yönelik katı ve sıvı yakıtlı çoklu savaş başlıkları ve silahlı insansız hava araçlarıyla etki odaklı ve hedefli saldırılar gerçekleştirildiğini duyurdu.
Yarı resmi Tesnim Haber Ajansının Devrim Muhafızları Ordusunun açıklamasına dayandırdığı haberinde, "Sadık Vaat 4 Operasyonu'nun etki odaklı ve hedefli operasyonlarının yeni turu, bugün şafak vakti süper ağır ve nokta vuruşlu hassas sistemler, katı ve sıvı yakıtlı çeşitli savaş başlıkları ve yıkıcı insansız hava araçlarıyla başladı." ifadelerine yer verildi.

13.00
İran medyası, İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz'ın öldürüldüğünü iddia ettiği İran Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Laricani'nin mesajını paylaştı.
Laricani’nin mesajında şu ifadeler kullanıldı:
"İran ordusu deniz komutanlarının ve asil İran milletinin fedakar evlatlarının şehadeti, bu mücadele döneminde Allah’ın rahmet ve rızasına kavuşmuştur.
"BU ŞEHADETLER İRAN MİLLETİNİ BİRLEŞTİRECEK"
Zannetmeyin ki bu acı bizi sarsacak. Aksine bu şehadetler İran milletini daha da birleştirecektir. Bu şehadetler yıllardır süre gelen İslam cumhuriyetinin temellerini daha da sağlamlaştıracaktır."
İSRAİL SAVUNMA BAKANI KATZ'TAN 'LARİCANİ ÖLDÜRÜLDÜ' İDDİASI
12.50
İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, İran Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri ve ülkedeki Yüksek Liderden sonraki en üst düzey yetkili olan Ali Laricani'nin öldürüldüğünü iddia etti.
Katz, Laricani'nin Tahran'da suikaste uğradığını öne sürdü.
İran, henüz Laricani'nin öldürüldüğüne ilişkin resmi bir açıklama yapmadı. İran medyası, Laricani'nin bir mesaj yayınlayacağını bildirdi.
Laricani, son olarak geçtiğimiz cuma günü başkent Tahran'da düzenlenen Kudüs Günü yürüyüşünde kalabalıkların arasında görüntülenmişti.

12.30
İran'ın başkenti Tahran'ın güneyinde yer alan Cevadiye ve Beryanek bölgesinde, ABD-İsrail'in saldırıları sonucu büyük hasar oluştu. Saldırılar sonucu Cevadiye'de 3 bina tamamen kullanılamaz hale gelirken çevrede yer alan birçok evde de ciddi hasar oluştu.
Cevadiye'deki saldırının görgü tanıkları, saldırılar sonucu aynı aileden 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 kişinin ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını söyledi. Evleri hasar alan İranlılar, bir yandan sağlam kalan eşyalarını kurtarmaya çalışırken bir yandan da geceyi geçirebilecekleri yer arayışında.
Beryanek'teki saldırılarda ise bir bina tamamen yıkılırken 7 bina da kullanılamaz hale geldi. Tıpkı Cevadiye'de olduğu gibi Beryanek'te de evleri hasar gören İranlılar eşyalarını kurtarmaya çalışıyor.

11.50
İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), İran'a yönelik gece düzenlenen saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Besic Güçleri Komutanı Gulam Rıza Süleymani'nin öldürüldüğünü bildirdi.
İsrail gazetesi Times of Israel, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Besic Güçleri Komutanı Gulam Rıza Süleymani'nin hedef alındığını iddia etmişti. İddiaya göre, bu saldırının sonucunun henüz bilinmediği kaydedilmişti.

İsrail basını, İsrail ordusunun, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani'yi hedef aldığını bildirdi.
İsrail ordusunun gece saatlerinde düzenlediği hava saldırısında İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Laricani'nin hedef alındığı iddia edildi.
Yerel basına konuşan ve adı açıklanmayan İsrailli bir yetkili, İsrail ordusunun gece Laricani'yi hedef alan bir saldırı gerçekleştirdiği öne sürdü.
İsrailli yetkili, Laricani'ye yönelik hava saldırısının sonucunun henüz bilinmediğini aktardı.
Öte yandan İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, İsrail ordusunun dün gece İran'da "önemli isimleri" hedef aldığı açıklaması yaptı.
İran makamları ise Laricani'ye saldırı iddialarına ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.
Saldırılarda ayrıca İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Besic Güçleri Komutanı Gulam Rıza Süleymani'nin de hedef alındığı ileri sürüldü. Bu saldırının sonucunun da henüz bilinmediği kaydedildi.

10.00
İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdürürken yeni bir tahliye uyarısı yayınladı.
Lübnan'ın güneyindeki halkın bölgeyi terk etmesi gerektiğini söyleyen IDF, kara harekatının "ileri savunma alanını" genişletmeyi amaçladığını belirtti.
IDF açıklamasında "İsrail Savunma Kuvvetleri'ne ait ek birlikler Lübnan'a konuşlandırıldı. Bu, tehditleri ortadan kaldırmak ve kuzey İsrail sakinleri için Hizbullah tehdidine karşı ek bir güvenlik katmanı oluşturmak amacıyla ileri savunma pozisyonu kurma çabalarının devamı niteliğindedir." Denildi.
10.09
HİZBULLAH NAHARİYA’YI VURDU!
İsrail’in Lübnan’daki saldırıları sonrası Hizbullah'tan İsrail’in Nahariya kentine misilleme hamlesi geldi. Saldırının ardından sığınaklara gidin uyarısında bulunuldu.

09:25
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio'nun, farklı ülkelerde görevli ABD diplomatlarına, "İran kaynaklı artan saldırı riskine" karşı hükümetleri "acil önlem almaya teşvik etmeleri" yönünde talimat verdiği öne sürüldü.
'ARTAN ENDİŞE'
ABC News'ün ulaştığı iç yazışmaya dayandırdığı haberine göre, talimat, "İran Devrim Muhafızları Ordusu (IRGC) faaliyetlerine ilişkin artan endişe" başlıklı eylem talebi kapsamında tüm diplomatik ve konsolosluk temsilciliklerine gizli şekilde iletildi.
TARİH VERİLDİ
Yazışmada, ABD'li diplomatlara, söz konusu mesajı görev yaptıkları ülkelerdeki en üst düzey yetkililere 20 Mart'a kadar iletmeleri talimatı verildi.

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik askeri müdahalesi sürerken, İran’ın da Körfez ülkelerine yönelik saldırıları devam ediyor.
ABD ve İsrail’in İran’a saldırılarında Tahran ve Kerec kentlerinde patlama sesleri duyulduğu bildirildi. İsrail ordusu, İran’ın Tahran, Şiraz ve Tebriz kentlerine yeni saldırı başlattığını duyurdu. İsrail İran’da 200’den fazla hedefe saldırı düzenlediğini açıkladı. Açıklamada, İran’ın balistik füze stoku ve savunma sistemlerini azaltmak amaçlı saldırılar düzenlendiği kaydedildi.
07:22
Beyrut'a hava saldırısı
Al Mayadeen televizyonu başta olmak üzere Lübnan basınında yer alan haberlerde, İsrail ordusunun Dahiye bölgesine "çok şiddetli" hava saldırıları düzenlediği belirtildi.
Şu ana kadar Hureyk mahallesi başta olmak üzere, Dahiye'nin birçok farklı noktasının İsrail ordusunca hedef alındığı aktarıldı.
Öte yandan Hizbullah tarafından sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'ın güneyindeki el-Hiyam bölgesi ile İsrail'in kuzeyindeki Misgav Am bölgesinde bulunan İsrail askeri noktalarının füzelerle vurulduğu duyuruldu.
Açıklamada, daha fazla ayrıntıya yer verilmedi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ise, İran’a yönelik saldırılarda 100’den fazla donanma gemisinin yok edildiğini belirtti. CENTCOM Komutanı Amiral Brad Cooper, saldırıların 16’ncı gününde ABD güçlerinin İran’a yönelik “yoğun hava operasyonları” yürüttüğünü vurguladı.
Dubai’de uçuşlar durdu
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), yakınlarındaki bir yakıt deposuna isabet eden İHA’nın sebep olduğu yangın nedeniyle Dubai Uluslararası Havalimanı’nda tüm uçuşların geçici olarak askıya alındığını duyurdu. Saldırıda ölü ya da yaralı olmadığı kaydedildi. Önleyici tedbirler doğrultusunda uçuşların yavaş yavaş normale döndüğü kaydedildi.
Öte yandan İran saldırısında BAE’nin başkenti Abu Dabi’de sivil bir araçta bulunan Filistin uyruklu kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Saldırıların en çok hedef aldığı ülke BAE olurken, onu sırasıyla Kuveyt, Bahreyn, Katar, Suudi Arabistan ve Ürdün takip ediyor; Umman ise en az hedef alınan ülke konumunda.
İran’ın art arda yaptığı misillemeler nedeniyle İsrail’in merkezinde ve güneyinde sirenler çaldı. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, İran’dan atıldığı tespit edilen füzelerin önlenmesi için hava savunma sistemlerinin devreye girdiği bildirildi. Kuzeydeki Hayfa kenti ve Celile bölgesinin yanı sıra, Kudüs’te de sirenler çaldı, patlama sesleri duyuldu. Engellenen bir füzenin enkazı, Tel Aviv yakınlarındaki Shoham, Rishon LeZion, Lod ve Ness Ziona dahil olmak üzere birçok şehre düştü; ancak yetkililer herhangi bir can kaybı bildirmedi.

CBS News’e konuşan ABD’li istihbarat kaynaklarına göre Ali Hamaney, liderlik vasfına sahip olmadığı düşünülen oğlu Mücteba Hamaney’in kendisinin yerine göreve gelmesine mesafeliydi. İstihbarat raporlarında, Mücteba Hamaney’in ülkeyi yönetme kapasitesi ve kamuoyu önündeki zayıf profiliyle ilgili şüphelerin dile getirildiği belirtildi. Kaynaklara göre, öldürülen Ali Hamaney, oğlunun “kişisel yaşamında sorunlar yaşadığının” da farkındaydı. Bu sorunların niteliğinin ayrıntılandırılmadığı belirtildi. İran uzmanları, Ali Hamaney’in Devrim Muhafızları’nın güçlü etkisine rağmen devlet üzerindeki nihai otoriteyi elinde tutmayı başardığını, ancak Mücteba ile bu durumun değişeceği görüşünde. Mücteba Hamaney’in ‘lider’ konumundan ziyade daha sınırlı bir rol oynaması ve hareket alanının Devrim Muhafızları tarafından belirlenmesi bekleniyor.

Öte yandan hem Körfez hem de İsrail medyasında, Mücteba Hamaney’in durumuyla ilgili farklı bir iddia ortaya atıldı. Buna göre Hamaney’in, saldırı sonrası ciddi şekilde yaralandığı ve Rusya’da Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakın bir tesiste gizlice ameliyat geçirdiği iddia edildi. Hamaney’in, Rusya’nın askeri nakliye uçağıyla Rusya’ya götürüldüğü, operasyonun yüksek gizlilikle yürütüldüğü öne sürüldü.
‘Vurmasak 3. Dünya Savaşı yaşanırdı’
ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Trump, İran’a yönelik saldırılar hakkında, “Bunu yapmasaydık, 3’üncü Dünya Savaşı’na dönüşecek bir nükleer savaş yaşanırdı” diyerek, “Eğer İran’ın nükleer silaha sahip olması gerektiğini düşünüyorsanız, o zaman sizde bir sorun var, çünkü onlar bunu kullanacaktır. Tek soru, bunu elde ettikten bir saat içinde mi yoksa bir gün içinde mi kullanacaklarıdır. Sadece İsrail’i değil, tüm Ortadoğu’yu havaya uçururlar” dedi. “’Bu savaşı bu hafta bitirebilir miyiz?’” diye soracak olursanız “Evet, tabii. Yakında biter. Fazla sürmez ve bittiğinde çok daha güvenli bir dünyamız olacak. Yakında bitecek” açıklmasında bulundu. Trump ayrıca İran’ın Dini Lideri Mücteba Hamaney’in ölmüş olabileceğini ifade ederken, “İran’ın askeri kapasiteleri sıfıra yakın. Hürmüz Boğazı’nda 30 mayın döşeme gemisini ortadan kaldırdık. İran, Hürmüz’e mayın döşerse bu bir intihar olur” diye konuştu.

CENTCOM’un X sosyal medya hesabından USS Abraham Lincoln uçak gemisine ilişkin görüntü paylaşıldı. Uçak gemisinin gündüz ve gece operasyonlarına devam ettiği belirtilen paylaşımda, “İran kıyılarına yakın seyreden USS Abraham Lincoln’ün ve gemideki uçak filosunun, arka arkaya saldırılar düzenlediği” ifade edildi. İran medyası, USS Abraham Lincoln’ün İran silahlı kuvvetleri tarafından “etkisiz hale getirildiğini” iddia etmişti.

İsrail ordusu, Lübnan’da Hizbullah’a ait mevzilere yönelik “sınırlı ve hedefli bir kara harekâtı” başlattığını duyurdu. Ordu, operasyonun Güney Lübnan’da yürütüldüğünü ve amacın “ileri savunma hattını güçlendirmek” olduğunu öne sürdü.
İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), 91. Tümen’e bağlı birliklerin son günlerde Güney Lübnan’da belirlenen noktalara kara unsurlarıyla giriş yaptığını açıkladı. Açıklamada, operasyonun ileri savunma pozisyonu oluşturma ve güçlendirme çabalarının bir parçası olduğu belirtildi. IDF, bu kapsamda bölgede faaliyet gösteren Hizbullah mensuplarının etkisiz hale getirilmesi ve örgüte ait altyapının hedef alındığını ifade ederken, operasyonun, kuzey İsrail’de yaşayan sivillere ek güvenlik sağlama amacı taşıdığı kaydedildi.

28 Şubat’ta başlayan İran savaşının ardından, İran destekli Hizbullah’ın kuzey İsrail’e yönelik saldırıları artırırken, İsrail ordusu da Lübnan’daki Hizbullah hedeflerine hava ve kara ateş destek unsurlarıyla karşılık vermeyi sürdürdü. Saldırıların yoğunlaştığı bölgeler arasında Güney Lübnan, Beyrut’un güney banliyöleri ve Bekaa Vadisi bulunuyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı’nın son verilerine göre, İsrail saldırılarında ülkede ölenlerin sayısı 886’ya, yaralıların ise 2 bin 141’e ulaştı.
Türkiye’den kınama
Türkiye, İsrail’in Lübnan’a yönelik başlattığı kara herakatını “en güçlü biçimde” kınadı. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:
“İsrail’in Lübnan’a yönelik başlattığı ve bölgedeki istikrarsızlığı daha da derinleştiren kara harekatını en güçlü biçimde kınıyoruz. Netanyahu hükümetinin soykırım ve toplu cezalandırma politikalarını bu kez Lübnan’da hayata geçirmesi bölgede yeni bir insani felakete yol açacaktır. Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal eden bu saldırılar karşısında Lübnan’la dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.” ANKARA Milliyet

Tahran’da insan avı ve sansür
Tahran’daki İranlılar, BBC’ye şehirde insanların durdurulup arandığı güvenlik kontrol noktaları kurulduğundan bahsettiler. İran’da sokaklar normalde yılın bu döneminde oldukça hareketli olurken, şu anda birçok kentte sessizlik hâkim ve pek çok kişi gün batımından sonra dışarı çıkmamayı tercih ediyor.

Bununla birlikte İran’da ABD ve İsrail saldırılarının başlamasından bu yana “düşmana ve İran karşıtı medyaya ülke aleyhine casusluk yapmakla” suçlanan 500 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Öte yandan internet izleme kuruluşu NetBlocks’un bildirdiğine göre İran’daki internet kesintisi 17. gününe girdi.

Irak’ın en büyük enerji tesislerinden biri olan Basra’daki Mecnun Petrol Sahası’na İHA ile saldırı gerçekleştirildi. Mecnun Petrol Sahası art arda İHA saldırılarına maruz kalırken, petrol sahasındaki yabancı çalışanların saldırıdan önce sahadan ayrıldığı aktarıldı. Saldırıya ait olduğu iddia edilen görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Irak makamlarından ise saldırıya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.
Şarapnel parçaları düştü
İran’ın İsrail’e yönelik misilleme saldırıları sürerken, bunlardan birinin şarapnel parçalarının, Batı Kudüs’teki Başbakanlık Ofisi yakınına düştüğü bildirildi. İsrail ordusunun açıklamasında, İran’dan atılan füzelerin önlenmesi için hava savunma sistemlerinin devreye girdiği, önleme sonrası şarapnellerin Beyt Şemeş ve Kudüs’e düştüğü belirtildi. Yedioth Ahronot gazetesinin haberinde, füze ve şarapnel parçalarının Batı Kudüs’teki Başbakanlık Ofisi’nin yakınına da düştüğü kaydedildi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, füze depolarının büyük bölümünün hâlâ korunduğunu ve saldırılardan etkilenmediğini açıkladı. Fars Haber Ajansı’nın aktardığına göre, Devrim Muhafızları Sözcüsü, şu ana kadar çatışmalarda kullanılan füzelerin çoğunun “yaklaşık 10 yıl önce üretilmiş” olduğunu ve İran’ın henüz en gelişmiş silahlarını kullanmadığını söyledi. Sözcü ayrıca, İsrail ile yaşanan ve “12 gün süren savaşın” ardından geliştirilen yeni füze sistemlerinin de hâlâ depolarda bulunduğunu ifade etti.
İran’dan ‘Hazırız’ mesajı
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ülkesinin savaşı “gerektiği yere kadar” götürmeye hazır olduğunu söyledi. Arakçi, “Sanıyorum şu ana kadar (ABD ve İsrail) iyi bir ders aldılar ve nasıl bir milletle karşı karşıya olduklarını anladılar, kendini savunmakta tereddüt etmeyen, savaşı nereye varırsa varsın sürdürmeye ve gerektiği yere kadar götürmeye hazır bir millet” ifadelerini kullandı.

