Aydın'ın dağlarından bin bir türlü zahmetle toplanıyor: Portakaldan 20 kat fazla C vitamini içeriyor, hırıltılı öksürüğü anında kesiyor, kandaki iltihabı atıyor

Sonbahar aylarının şifalı meyvelerinden biri, vücut direncini artıran ve sağlık deposu olarak bilinen bitkisel bir mucizeyle dikkat çekiyor. Bu doğal besin, içeriğindeki yüksek C vitamini ve antioksidanlarla bağışıklık sistemini güçlendirirken, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruyucu bir kalkan oluşturuyor. Uzmanlar, bu meyvenin düzenli tüketiminin vücutta enerji seviyesini artırdığına ve genel sağlık üzerinde olumlu etkiler yarattığına dikkat çekiyor. Ayrıca, sindirim sistemi sağlığını desteklemesiyle de bilinen bu doğal ürün, özellikle kış aylarında sıklıkla tercih ediliyor.

C vitamini deposu olan kuşburnu bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Portakaldan bile daha fazla C vitamini içeren kuşburnunun kilosu 120 TL. İşte kuşburnunun diğer faydaları...

Aydın'ın dağlarından bin bir zahmetli toplanan kuşburnu tezgahlarda yerini aldı. Kilosu 120 TL'ye satılan kuşburnu tam bir C vitamini deposu.

Ülke genelinde birçok dağ kesiminde yetişen ve zengin C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren kuşburnu semt pazarlarında satılıyor.

Aydın'ın dağlarından bin bir zahmetli toplanan, kış aylarında tercih edilen kuşburnuya rağbet artarken pazar tezgahlarındaki yerini aldı.

C vitamini deposu olan kuşburnu faydaları şunlardır:
Kuşburnu bağışıklığı güçlendirir
Öksürük gibi soğuk algınlığı semptomlarını hafifletir

Eklem ve romatizma ağrılarını hafifletir
Cilt sağlığını korur
Kalp sağlığını destekler

Sindirimi iyileştirir
Kuşburnu metabolizmayı hızlandırır

Kan basıncını ve kan şekerini düzenlemeye yardım eder
İltihapları önleyebilir