Bu besinler sayesinde doğurganlık %80 artıyor!

Günümüzde gebe kalmaya engel olan birçok etken bulunuyor. Zararlı alışkanlıklar, stres, sağlıksız beslenmek gibi faktörler hamile kalmayı zorlaştırıyor. Bazı besinleri tüketmek ise gebe kalmayı çok daha kolay hale getiriyor. Aşağıda yer alan besinler doğurganlığı yüzde 80 oranında arttırarak anne olmaya yardımcı oluyor.

Hamile kalmak genetik, hormonal bozukluklar, ileri yaş, aşırı kilo gibi birçok etkene bağlı olarak zorlaşabiliyor. Bunlara ek olarak stresli yaşamak, sağlıksız beslenmek, zararlı alışkanlıklar gibi etkenlerde eklenince gebe kalmak gün geçtikçe zorlaşıyor. Bunun önüne geçmek için anne olmak isteyenlerin stresten uzak durup beslenmelerine dikkat etmeleri gerekiyor. Posta’nın haberine göre Harvard Üniversitesi'nde yapılan çalışmalara göre sağlıklı ve dengeli beslenmeye başlayarak hamile kalma olasılığınızı yüzde 80 oranında artırabilirsiniz. Diyetisyen Gamze Şanlı doğurganlığı arttıran besinler hakkında bilgi verdi

DOĞURGANLIK POTANSİYELİNİZİ ARTIRMAK İÇİN EN BAŞTA SAĞLIKLI BESLENMEK GEREK
“Doğurganlık potansiyelinizi artırmak için en başta sağlıklı bir beslenme tarzına sahip olmanız gerekiyor. Folik asitten zengin yeşil yapraklı sebzeler, demire sahip kırmızı et, kalsiyum içeren süt ürünleri, çinko içeren kuşkonmaz ve lifli gıdalar, hamile kalma ihtimalinizi olumlu yönde destekler.”

DENGELİ VE KALİTELİ BESLENME ÜREME SAĞLIĞI İÇİN ÖNEMLİ
Çocuk sahibi olmaya karar veren bir çiftin planladıkları gebeliğe ulaşmaları her zaman korunma yöntemlerini bırakır bırakmaz mümkün olmayabiliyor. Dengeli ve kaliteli beslenmenin sağlıklı bir beden ve üreme sağlığı için önemi büyük. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Betül Dündar, kendiliğinden veya yardımcı üreme tekniklerinin kullanıldığı tedavi yöntemleri aracılığı ile gebe kalmayı isteyen çiftler için birtakım önerilerde bulunuyor. "Bunlardan ilki antioksidan gıdaların tüketilmesidir." Diyerek önerilerine devam etti.

ANTİOKSİDAN İÇEREN BESİNLER TÜKETİLMELİ
Özellikle çiğ sebze ve meyveler, fındık, fıstık ve diğer yağlı tohumlar antioksidan açısından zengindir. Fertilitenin desteklenmesinde kahvaltının önemi büyüktür. Doyurucu ve zengin bir kahvaltı yumurtlama fonksiyonları açısından çok önemlidir. Buna ek olarak dikkat edilmesi gereken bir nokta, öğlen ve akşam öğünlerinin nispeten daha hafif özellikle çiğ ya da az pişmiş sebzelerden zengin ve mutlaka protein içeren, karbonhidrattan fakir gıdalardan oluşması gerektiğidir. Aksi halde sadece doyurucu nitelikte bir kahvaltının kilo alımına da sebep olabileceği unutulmamalıdır.
