Bu detayı gören kilo kilo alıyor! Tezgahlar açıldı, kilosu 200 TL

Karadeniz'in en önemli temel geçim kaynağı ve stratejik tarım ürünü olan fındıkta, milyonlarca üreticinin gözü kulağı yaklaşan hasat dönemindeyken Ordu'dan sürpriz bir hamle geldi. Kentteki bazı üreticiler, sabırsızlıkla beklenen resmi hasat sezonu öncesinde bahçelerine girerek olgunlaşan taze fındıkları toplamaya başladı. Toplanan bu ilk ürünler, özellikle şehre gelen turistlerin ve gurbetçilerin yoğun olarak uğradığı turistik alanlarda ve yol kenarlarındaki tezgahlarda satışa sunuldu. Sezonun bu ilk taze fındığının kilogramı ise 200 liradan alıcı buluyor.

Sahil kesimlerinde hasat döneminin iyice yaklaşmasıyla birlikte yeterli olgunluğa ulaşan taze fındıklar, yol kenarlarını şenlendirdi. Üreticiler, fındık toplama dönemi için resmi tarih henüz açıklanmamış ve hasat dönemi resmen başlamamış olmasına rağmen, ürünlerin yenilecek kıvama geldiğini belirtiyor. Özellikle dışarıdan gelen ziyaretçilerden yoğun bir talep olduğunu ifade eden üreticiler, bu doğrultuda erken satışlara başladıklarını dile getiriyor.

Ordu'da kendi ürettiği doğal ve yöresel ürünlerin yanı sıra taze fındık satışı da yaptığını belirten üretici Gülbeyaz Zafer Çaytepeli, sezonun ilk satışlarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Satışların henüz çok yeni başladığını vurgulayan Çaytepeli, önümüzdeki günlerde hem gurbetçilerin gelişiyle hem de sezonun ilerlemesiyle talebin çok daha fazla artmasını beklediklerini söyledi. Çaytepeli, "Müşterilerimiz istedikleri için getiriyorum.
Şehrimizi gezmeye gelen yerli turistler ve farklı illerden gelen ziyaretçiler taze fındığa ilgi gösteriyor. Kendi ürünümüzü satıyoruz ve her yıl güzel satış yapıyoruz" diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Ankara'dan memleketi veya tatil rotası olarak Ordu'ya gelen ziyaretçilerden Orhun Yel ise taze fındık kültürünün kendileri için çok başka bir yeri olduğunu ifade etti. Kente her ayak bastıklarında mutlaka bu tezgahlara uğradıklarını belirten Yel, "Biz buna yaş ya da süt fındık diyoruz. .

Her yerde bulunmuyor. Ordu'ya gelmişken yaklaşık 2 kilogram aldık. Bu haliyle tüketmeyi çok seviyoruz" ifadelerini kullanarak bu özel lezzete olan düşkünlüklerini anlattı

Karadeniz sahil şeridinde hasat nefesi iyice hissedilirken, tezgahlardaki bu erken hareketlilik hem üreticinin cebine can suyu oluyor hem de şehre gelen misafirlere eşsiz bir lezzet deneyimi sunuyor.