04 Şubat 2025 - 09:27 | Son Güncelleme:
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (04 Şubat 2025)
1

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler Posta.com.tr'nin günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak kereviz çorbası tarifi, tavuklu Abant kebabı tarifi, kestaneli basmati pilavı tarifi ve balkabağı tatlısı tarifi.
04 Şubat 2025 - 09:27 | Son Güncelleme:
2

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda her gün farklı bir öneri ile gelen Posta.com.tr'de bugün kereviz çorbası tarifi, tavuklu Abant kebabı tarifi, kestaneli basmati pilavı tarifi ve balkabağı tatlısı tarifi var.
3

KEREVİZ ÇORBASI TARİFİ
Kereviz çorbası malzemeler:
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet havuç
- 1 adet kırmızı dolmalık biber
- 1 adet kereviz sapı
- 1 adet kabak
- 2 dal taze soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 6 su bardağı su
Kereviz çorbası terbiyesi için:
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- 3-4 damla limon
KEREVİZ ÇORBASI YAPILIŞI:
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağını tencerede kızdırın.
- Üzerine küp doğradığınız 1 adet kuru soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
- Üzerine 1'er dakika arayla 2 adet küp doğranmış havuç, 1 adet dolmalık kırmızı biber, 1 adet kereviz sapı, 1 adet kabak ve 2 dal doğranmış taze soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Ardından 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 6 su bardağı suyu tencereye ekleyip karıştırın.
- Kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.
- Çorba kaynamaya başlarken terbiyesi için yarım su bardağı yoğurt eklediğiniz bir kasede 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı ve 3-4 damla limonu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Üzerine kaynamakta olan çorbanın suyundan bir kepçe alıp yavaş yavaş dökün ve ısılarını eşitleyin.
- Kaynamış olan çorbanın altını kısın ve terbiye karışımını çorba tenceresine azar azar ilave edin.
- 10 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
4

TAVUKLU ABANT KEBABI TARİFİ
Tavuklu Abant kebabı malzemeler:
- 4 adet patlıcan (iri şişman olması önemli)
- 400 gram tavuk
- 1 tane biber
- 1 tane domates
- 10-12 tane mantar
- 1 tane iri soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Pul biber
Üzeri için;
- 250 gram kaşar peyniri
TAVUKLU ABANT KEBABI YAPILIŞI:
- Patlıcanları közlenmesi için fırına atın.
- O arada iç harcı hazırlayın.
- Öncelikle malzemeleri ne kadar küçük doğrarsanız o kadar lezzetli olur.
- Soğan, biber, sarımsak, tavuk, mantar, salça, domatesler sırasıyla sotelenip baharatlarını ekleyin.
- Közlenen patlıcanların içlerini karnıyarık doldurur gibi doldurun.
- Daha sonra tepsinin içine dizin.
- Patlıcanların orta hizasına gelmeyecek şekilde su koyun ve 180 derece fırında pişmeye bırakın.
- Sonrasında kaşar peynir ekleyerek eriyinceye kadar tekrar fırına verin.
5

KESTANELİ BASMATİ PİLAVI TARİFİ
Kestaneli basmati pilavı malzemeler:
- 2,5 su bardağı basmati pirinç
- 200 g kestane
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
KESTANELİ BASMATİ PİLAVI YAPILIŞI:
- Pirinci yıkayıp süzün. Soğanı yemeklik doğrayın.
- Kestaneleri çizip bir tavada veya ızgarada közleyip kabuklarını soyarak hazırlayın.
- Tereyağını bir tencerede eritin, soğanları ve dolmalık fıstığı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Ardından pirinci, toz şekeri, kuş üzümünü ve yenibaharı ilave edip birkaç dakika daha kavurun.
- Kestane ve suyunu ekleyip tuz ile tatlandırın.
- Orta ateşte pişmeye bırakın.
- Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve 20 dakika daha pişirip ocaktan alın.
- Bir süre demlendikten sonra sıcak olarak servis edin.
6

BALKABAĞI TATLISI TARİFİ
Malzemeler:
- 1 kg balkabağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
- 1/2 çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)
- Yarım limon suyu (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı vanilya (isteğe bağlı)
YAPILIŞI:
- Balkabağını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Ardından, küp küp doğrayın.
- Doğradığınız balkabağını geniş bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri serpin. Karıştırın ve şekerin balkabağının üzerine iyice yayılmasını sağlayın.
- Tencereyi kapağı kapalı olarak, balkabağının suyunu salması ve şekerin erimesi için yaklaşık 1 saat kadar bekletin.
- Şeker eridikten sonra, tencereyi orta ateşe alın. Üzerine yarım su bardağı suyu ilave edin.
- Kapağını kapatarak, balkabağını yumuşayana kadar, yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Balkabağının şekerle karışarak karamelize olmasına dikkat edin. Arada karıştırmayı unutmayın.
- Tatlınız piştikten sonra, tarçın, vanilya ve limon suyunu ekleyip karıştırabilirsiniz.
- İsteğe göre ceviz veya fındık ekleyerek tatlınızı süsleyebilirsiniz.
- Balkabağı tatlısı soğuduktan sonra tatlıyı kaselere dökün ve soğuması için bir süre bekleyin. Ardından soğuk olarak servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun!