'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (10 Mayıs 2025)

Bugün akşam ne pişireceğiniz konusunda kararsız kaldıysanız, size harika bir önerimiz var! Hem pratik hem de nefis bir menü ile sofranızı şenlendirebilirsiniz. Kolayca hazırlayabileceğiniz, herkesin damak tadına hitap edecek tariflerle akşam yemeğinizi zenginleştirebilirsiniz. Başlangıçtan ana yemeğe, garnitürlerden tatlıya kadar çeşit çeşit seçenekle, sevdiklerinizi mutlu edecek bir akşam yemeği hazırlamak çok kolay. Bu akşam, sevdiklerinizle birlikte unutulmaz bir sofra kurabilirsiniz!

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
Bugün akşam sofranızı şenlendirecek nefis ve pratik bir menü önerimiz var! Lezzetli ve doyurucu bir akşam yemeği için yayla çorbası, tas kebabı, bulgur pilavı ve taze bir salata ile sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Her biri farklı lezzetler sunan bu tariflerle sofranızı zenginleştirirken, aynı zamanda kolayca hazırlayabileceğiniz bir menü ile akşam yemeğini keyfe dönüştürebilirsiniz. İşte, hem sağlıklı hem de lezzetli bir akşam yemeği için tarifler!

YAYLA ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
6 su bardağı su
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı:
Pirinci yıkayıp 5 su bardağı su ile kaynamaya bırakın. Pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
Bir kasede yoğurdu, unu ve yumurtayı çırpın. Yavaşça 1 su bardağı sıcak su ekleyip karıştırın.
Kaynayan pirinçlerin olduğu tencereye bu karışımı ekleyin ve karıştırarak kaynatın.
Çorbanın kaynadıktan sonra tuz ve naneyi ekleyin.
Tereyağını bir tavada eritin, pul biber ve nane ile kavurun, sonra çorbaya ekleyin.
Karıştırıp, 10-15 dakika daha kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.

TAS KEBABI TARİFİ
Malzemeler:
500 gr kuzu eti (düğünlük doğranmış)
1 adet soğan (doğranmış)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet domates (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 adet yeşil biber (doğranmış)
2 diş sarımsak (doğranmış)

Yapılışı:
Sıvı yağını tencereye alın, doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Etleri ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Doğranmış sarımsak, yeşil biber ve rendelenmiş domatesi ilave edip karıştırın.
Salçayı ekleyip karıştırarak 1-2 dakika kavurun.
Üzerine sıcak suyu, tuz, karabiber ve kekiği ekleyin, karıştırın.
Kısık ateşte 40-45 dakika pişirin. Etler yumuşadığında, tas kebabınız hazır.

BULGUR PİLAVI TARİFİ
Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan (doğranmış)
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı:
Sıvı yağ ve tereyağını bir tencerede eritin, doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
Bulguru ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
Sıcak suyu, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyip karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
Bulgur pilavınız piştikten sonra 5 dakika dinlendirin, sonra karıştırıp sıcak servis yapın.

SALATA TARİFİ
Malzemeler:
2 adet domates
1 adet salatalık
1 adet havuç
1/2 göbek marul
1/2 limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Domates, salatalık ve havucu doğrayın. Marulu ince ince doğrayın.
Bütün malzemeyi büyük bir salata kasesine alın.
Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu üzerine ekleyin.
Karıştırıp hemen servis yapın.