10 Şubat 2025 - 08:21 | Son Güncelleme:
Bugün ne piÅŸirsem diyenlere günün menüsü (10 Åžubat 2025)
1

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak kremalı mantar çorbası tarifi, islim kebabı tarifi, sebzeli bulgur pilavı ve gül tatlısı tarifi.
10 Şubat 2025 - 08:21 | Son Güncelleme:
2

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün kremalı mantar çorbası tarifi, islim kebabı tarifi, sebzeli bulgur pilavı ve gül tatlısı tarifi var.
3

KREMALI MANTAR ÇORBASI TARİFİ
Kremalı mantar çorbası malzemeler
- 500 g kültür mantarı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı su
- 200 ml krema
- Tuz
- Karabiber
KREMALI MANTAR ÇORBASI YAPILIÅžI
- Ä°lk olarak mantarları bol suda durulayın ve süzün. Ardından mantarları iri formda doÄŸrayarak tereyağında 3-4 dakika soteleyin.
- Ä°nce ince ezilmiÅŸ sarımsak ve unu, mantar soteye ilave edip unun rengi dönünceye kadar kavurun.
- Topaklanmaması için sürekli karıştırın ve azar azar suyu ilave edin.
- Tuz ve karabiber ve istediğiniz baharatlar ile tatlandırıp kaynatın.
- Son olarak koyulaÅŸan çorbanın içerisine kremayı ilave edip kısık ateÅŸte 7-8 dakika daha piÅŸirin.
- PiÅŸirme iÅŸleminden sonra çorbayı ocaktan alın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun!
4

Ä°SLÄ°M KEBABI TARÄ°FÄ°Â
İslim kebabı malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 250 gram kıyma
- 1 soÄŸan
- 1-2 dilim ekmek içi
- 1 yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Nane
- Kekik
- Domates
- Kürdan
Sosu için;
- 1-2 yemek kaşığı domates salçası
- Su
- Tuz
Ä°SLÄ°M KEBABI YAPILIÅžI
- Patlıcanları çizgi çizgi soyup uzun ÅŸeritler halinde kesin ve yarım saat tuzlu suda bekletin.
- Köftesi için soÄŸanı rendeleyin ve yumurta, kıyma, ekmek içi ve baharatların tümünü yoÄŸurun ve yassı ÅŸekiller verin.
- Önce patlıcanları kızartın. Ardından köfteleri kızartın.
- Daha sonra patlıcan dilimlerinin arasına köfteleri koyarak tek tek sarın.
- Sardığınız patlıcanların üzerine domates ve kürdan batırın.
- Daha sonra hazırlanan patlıcan köfte rulolarını fırın tepsisine dizin.
- Ardından salçalı sos için gereken malzemeleri karıştırıp patlıcanların üzerine dökün.
- 200 derecede ısıtılmış fırının içine fırın tepsisini yerleÅŸtirin.
- Ä°slim kebaplarının üzerindeki domatesler piÅŸince fırından alın. Afiyet olsun!
5

SEBZELÄ° BULGUR PÄ°LAVI TARÄ°FÄ°
Sebzeli bulgur pilavı malzemeleri
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 orta boy soÄŸan
- 3 adet biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet kapya biber
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su (kaynar)
SEBZELÄ° BULGUR PÄ°LAVI YAPILIÅžI
- Pilav tenceresine yağı alın ve eritin.
- Eriyen yağın içerisine yemeklik doÄŸranan soÄŸanları ekleyin ve rengi deÄŸiÅŸene kadar kavurun.
- SoÄŸanların üzerine küp küp doÄŸranan biberleri ve kapya biberi ekleyin.
- Tüm malzemeleri birlikte kavurun.
- Kavrulunca üzerine salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar yeniden kavurma iÅŸlemini uygulayın.
- Üzerine bulgurları ekleyip iyice karıştırın.
- Üzerine kaynar suyu ekleyip tuzu ilave edip kapağını kapatın.
- Bulgurlar ÅŸiÅŸip suyu çekince altını kapatıp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!
6

GÃœL TATLISI TARÄ°FÄ°
Ä°ki renkli gül tatlısı malzemeler
Ä°ki renkli gül tatlısı hamuru için
- 1/2 paket margarin veya tereyağı ( oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı sirke
- Çay kaşığı ucuyla tuz
- Aldığı kadar un
- 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
Ä°ki renkli gül tatlısı ÅŸerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1/2 limon
Ä°KÄ° RENKLÄ° GÜL TATLISI YAPILIÅžI
- Kakao dışında bütün malzemeler karıştırma kabına alınır ve ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar yoÄŸrulur.
- Hamur iki parçaya bölünür ve bir parçaya kakao eklenip iyice karışana kadar yoÄŸrulmaya devam edilir.
- Hamur ortalama 5 dakika dinlendirilir.
- Sade ve kakaolu hamur ayrı ayrı merdaneyle 3 milim kalınlığında açılır ve çay bardağı yardımıyla minik daireler kesilir.
- Minik daireleri birbirlerinin yarısının üstüne gelecek ÅŸekilde bir kakaolu bir sade olarak 4 tanesi birleÅŸtirilir ve ortadan ikiye bölünüp tepsiye dizilir.
- Bütün hamurlar bitene kadar bu iÅŸlem yapılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar piÅŸirilir.
Bu arada ÅŸerbet hazırlanır. - SoÄŸuyan tatlıya sıcak ÅŸerbet dökülür ve iyice çektikten sonra servis edilir. Afiyet olsun!