15 Ekim 2025 - 09:27 | Son Güncelleme:
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (15 Ekim 2025)
1

Bugün ne pişirsem diye düşünenler için, hem pratik hem de lezzet dolu bir menü hazırladık! Akşam yemeği için farklı ve birbirini tamamlayan lezzetler arıyorsanız, bu menü tam size göre. İşte damak tadınıza hitap edecek harika tarifler:
15 Ekim 2025 - 09:27 | Son Güncelleme:
2

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
Başlangıç olarak, geleneksel lezzetlerden biri olan Ezogelin Çorbası ile sofranızı ısıtın. Ardından, nefis bir Fırında Tavuk ile ana yemeğinizi taçlandırın. Yanında ise Domatesli ve Biberli Bulgur Pilavı ile akşam yemeğinizi mükemmel bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Tatlı olarak ise, pratik ve lezzetli bir Bisküvili Pasta ile günü noktalayın.
3

EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı bulgur
- 1 adet orta boy soğan
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1,5 tatlı kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 6 su bardağı sıcak su
- 1,5 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
- Öncelikle soğanları doğrayıp düdüklü tencereye alın. Zeytinyağı ve tereyağını ekleyip ocağın altını açın ve soğanları hafifçe kavurun. Üzerine salçayı ve yıkanmış mercimekleri ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından baharatları, bulguru ve pirinci ekleyin, karıştırın. Sıcak suyu ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin, sonra kapağını açıp çorbayı karıştırın ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
4

FIRINDA TAVUK TARİFİ
Malzemeler:
- 4 adet kalçalı tavuk but
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 küçük soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
- Soğanı ve sarımsağı rendeleyin, bir kaba alıp yoğurt, salça, sıvı yağ ve baharatlarla karıştırın. Tavukları temizleyip derilerini alın, üzerine çizikler atın ve hazırladığınız sosu tavukların her yerine iyice sürün. Fırın tepsisine yerleştirip, 180-200 derecede yaklaşık 1 saat pişirin. Son dakikalarda ızgara özelliği ile kızartabilirsiniz. Tavuklar güzelce piştikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
5

DOMATESLİ VE BİBERLİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
Malzemeler:
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 adet biber
- 1 adet domates
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
- Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın, domatesleri küp küp kesin. Zeytinyağını kızdırıp biberleri ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun. Domatesleri ekleyip biraz daha kavurun. Ardından yıkayıp süzdüğünüz bulguru ekleyin, 5 dakika karıştırarak kavurun. Kekik ve tuzu ekleyip karıştırın, sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ve 30 dakika dinlendirip servis edin. Afiyet olsun!
6

BİSKÜVİLİ PASTA TARİFİ
Malzemeler:
- 5 su bardağı (1 lt) süt
- 4 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 yumurta
- 100 ml krema
- 1,5 paket (300 g) petit beurre bisküvi
Yapılışı:
- Sütü bir tencereye alın, içine yumurta, un, nişasta, kakao ve şekeri ekleyip karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alıp kremayı ekleyip karıştırın. 23x30 cm’lik bir fırın kabına bir sıra bisküvi dizin, üzerine muhallebiden 1/3’ünü dökün. Üzerine bir sıra bisküvi, kalan muhallebi ve son olarak bisküvilerden oluşan 3 sıra yapın. Buzdolabında 4-5 saat, tercihen bir gece bekletin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis edin. Afiyet olsun!
