20 Mayıs 2025 - 09:27
| Son Güncelleme:
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (20 Mayıs 2025)
1

Bugün ne yemek yapsam diye düşünenlere müjde! Hem kolay hazırlanan hem de birbirini tamamlayan enfes tatlarla dolu özel bir menü hazırladık. Akşam sofranızda farklı ve lezzetli alternatifler arıyorsanız, bu tarifler tam size göre! İşte damak tadınızı şenlendirecek, pratik yayla çorbası, sebzelerle dolu türlü, lezzetli salçalı makarna ve taptaze mevsim salatası tarifleri…
20 Mayıs 2025 - 09:27
| Son Güncelleme:
2

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün yayla çorbası tarifi, türlü tarifi, salçalı makarna tarifi ve mevsim salatası tarifi var.
3

YAYLA ÇORBASI TARİFİ
Yayla çorbası malzemeler
- 1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)
- 7 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- Yarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz ve nane
YAYLA ÇORBASI YAPILIŞI
- Su, zeytinyağı, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
- Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.
- Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.
- Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır.
- Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır.
- Şık bir sunum olması için, çorba kaselere alınır.
- Ayrı bir yerde tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır ve kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirilir.
- Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın. Afiyet olsun!
4

TÜRLÜ YEMEĞİ TARİFİ
Türlü yemeği malzemeler
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 4 adet orta boy yeşil biber
- 2 adet orta boy kırmızı biber
- 4 adet orta boy domates
- 3 adet orta boy patlıcan
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy kabak
- 200 gram taze fasulye
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
TÜRLÜ YEMEĞİ YAPILIŞI
- Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Sarımsakları incecik kıyın. Ortadan ikiye kestiğiniz yeşil ve kırmızı biberleri çekirdeklerini alıp iri parçalar halinde kesin.
- Kabuğunu alacalı bir şekilde soyduğunuz patlıcan ve kabakları, biberlerle uyumlu olacak şekilde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domates ve patatesleri iri parçalar halinde kesin.
- Uç kısımlarını kestikten sonra kılçıklarını aldığınız taze fasulyeleri ortadan ikiye bölün. Zeytinyağını derin bir tencere ya da güveç kabında kızdırın.
- Daha sonra sırayla kuru soğan, sarımsak, taze fasulye, patlıcan, patates, kabak, biber ve domatesleri ekleyin. Zeytinyağı, sıcak su ve domates salçasını küçük bir kapta karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine gezdirin.
- Tuz ve karabiber ekleyin kapağını kapatın. Tencerede kısık ateşte 45-50 dakika kadar pişirin.
- Servis ederken tüm sebzelerin karışması için farklı bir kaba alın ve sıcak servis edin. Afiyet olsun!
5

SALÇALI MAKARNA TARİFİ
Salçalı makarna malzemeler
- 1 paket makarna
- Tereyağı
- Sıvıyağ
- Salça (domates ve biber)
- Tuz
- 6 su bardağı kaynamış su
SALÇALI MAKARNA YAPILIŞI
- Tencereye kaynamış suyu ekleyin orta ateşte kaynatmaya devam edin.
- Suyun içine sıvıyağ ve tuz ekleyin. Kaynayan suya makarnaları dökün ve ortalama 8 - 10 dakika haşlayın.
- Haşlanan makarnayı süzgeçe alıp makarna suyundan 1 çay bardağı ayırın ve haşladığınız tencereye tereyağ ekleyip eritin.
- Üzerine salçalardan ekleyin ve biraz kavurun.
- Kavrulan salçanın üzerine biraz makarna suyundan ekleyin, kıvamını kendi isteğinize göre verin.
- Makarnaları üstüne ekleyin ve 1 - 2 dakika karıştırdıktan sonra sıcak servis edin. Afiyet olsun!
6

MEVSİM SALATA TARİFİ
Mevsim salatası malzemeleri
- Yarım kırmızı lahana
- 2 havuç
- 1 göbek marul
- 3-4 kaşık konserve mısır
- Yarım demet roka
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- Limon suyu
- Zeytinyağı
MEVSİM SALATASI YAPILIŞI
- Göbek marulu yıkayıp dörde kesin.
- Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın. Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle ovun. Havucu rendeleyin.
- Roka ve maydanoz yapraklarını yıkayıp kurulayın. Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin.
- Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun. Mısırı üzerine serpin.
- Roka ve maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin.
Limon suyu ve zeytin yağını gezdirip servis yapın. Afiyet olsun!