'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (24 Ocak 2024)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak düğün çorbası tarifi, tavuk pirzola tarifi, sebzeli bulgur pilavı tarifi ve çoban salata.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün düğün çorbası tarifi, tavuk pirzola tarifi, sebzeli bulgur pilavı tarifi ve çoban salata var.

DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ
Düğün çorbası malzemeleri:
2 litre et suyu
250 gram koyun eti
125 gram un (1 bardak silme)
1 yemek kaşığı tereyağ (tepeleme)
1/2 yemek kaşığı tuz
2 çay kaşığı kırmızı biber
Düğün çorbası terbiyesi için:
2 yumurta sarısı
1 adet limon
DÜĞÜN ÇORBASI YAPILIŞI:
Kuşbaşı doğranmış eti yeterince suyla pişirin.
Unu bir bardak soğuk et suyuyla karıştırıp bulamaç yapın.
Kalan et suyunu kaynatın. Pişen eti ve suyunu birleştirin.
Hazırladığınız bulamacı azar azar iyice karıştırarak ekleyin.
Tuzu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Terbiyesini yapıp ekleyin.
Servisten önce üzerine yağ ve kırmızı biber yakıp gezdirin. Afiyet olsun!

PORTAKALLI TAVUK PİRZOLA TARİFİ
Portakallı tavuk pirzola malzemeleri:
4 tavuk pirzola
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım portakalın suyu
Yarım limonun suyu
1 mandalinanın suyu
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı bal
1 yemek kaşığı portakal ve mandalina kabuğu rendesi
Tuz
Üzeri için
Birkaç dal taze kişniş
PORTAKALLI TAVUK PİRZOLA YAPILIŞI:
Tavuk pirzolaları zeytinyağında mühürleyin.
Portakal suyu, limon suyu, mandalina suyu, ezdiğiniz sarımsak, bal, rendelenmiş portakal ve mandalina kabuğu bir kasede karıştırın.
Tuz ile tatlandırıp tavuk pirzolaların üzerine ilave edin.
Kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin.
Üzerine birkaç dal kişniş ilave ederek, buğday salatası ile servis edin.
Afiyet olsun!

SEBZELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
Sebzeli bulgur pilavı malzemeleri:
5 yemek kaşığı tereyağı
1 orta boy soğan
3 adet biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet kapya biber
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı su (kaynar)
SEBZELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI:
Pilav tenceresine yağı alın ve eritin.
Eriyen yağın içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.
Soğanların üzerine küp küp doğranan biberleri ve kapya biberi ekleyin. Tüm malzemeleri birlikte kavurun.
Kavrulunca üzerine salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar yeniden kavurma işlemini uygulayın.
Üzerine bulgurları ekleyip iyice karıştırın.
Üzerine kaynar suyu ekleyip tuzu ilave edip kapağını kapatın.
Bulgurlar şişip suyu çekince altını kapatıp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!

ÇOBAN SALATASI TARİFİ
Çoban salatası malzemeleri
4 adet domates
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
2 adet yeşil biber
1 adet salatalık
Maydanoz
Limon suyu
Zeytinyağı
ÇOBAN SALATASI YAPILIŞI:
İlk olarak domatesleri küçük küçük doğrayın ve karıştırma kabına alın.
Daha sonra soğanı da küçük küçük doğrayın ve üzerine tuz serpip elinizle güzelce ovun.
İnce ince doğradığınız yeşil biber ve küçük küçük doğradığınız salatalığı da karıştırma kabına ekleyin.
Son olarak maydanozu da ince ince doğrayın ve doğradığınız diğer malzemelerin üzerine ekleyin.
Salatanın zeytinyağını ve limon suyunu da ekledikten sonra güzelce harmanlayarak servis tabağına alın. Afiyet olsun!