“Bugün ne pişirsem?” diye düşünenler ve farklı, lezzetli seçenekler arayanlar için harika bir menü önerimiz var! Hem kolay hazırlanabilir hem de birbirini mükemmel tamamlayan tatlardan oluşan bu lezzetlerle sofranız şenlenecek. Akşam yemeği için ne yapacağınıza karar veremiyorsanız, bu menü tam size göre! İşte enfes süzme mercimek çorbası, nefis et soté, mis gibi arpa şehriye pilavı ve tatlı olarak hafif revani tarifiyle damaklarınız bayram edecek.
03 Haziran 2025 - 08:47 | Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
2
BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
Lezzet dünyanızı zenginleştirecek ve sofralarınıza şıklık katacak tariflerle karşınızdayız! Pratik ve enfes süzme mercimek çorbasından, doyurucu et soteye; aromasıyla büyüleyen arpa şehriye pilavından, hafif ve tatlı bir dokunuş olan revaniye kadar pek çok nefis seçeneği sizler için hazırladık. Hem damak tadınıza hitap edecek hem de misafirlerinizi etkileyecek bu tariflerle yemeklerinize yeni bir soluk getirebilirsiniz.
3
SÜZME MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ
Süzme mercimek çorbası malzemeleri:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4 su bardağı veya et suyu
Yarım limon
Kırmızı toz biber
Pul biber
Tuz
Tereyağı
Üzeri için;
Nane
SÜZME MERCİMEK ÇORBASI NASIL YAPILIR
Mercimekleri yıkayıp süzün, ardından tencereye alın.
Üzerine doğranmış soğan, havuç, zeytinyağı, limon, baharat, tuz ve suyu ekleyip pişmeye bırakın.
Suyu yetersiz gelirse yavaşça ve ölçülü şekilde eklemeye devam edin.
Tüm malzemeler piştikten sonra çorbanızı blender'dan geçirin.
Daha sonra üzeri için bir miktar tereyeğını sos tenceresinde kızdırın ve dilerseniz kırmızı pul biber ve kuru nane gibi baharatlarla lezzetlendirin.
Sıcakken çorbanın üzerinde gezdirip çorbaları servis edin. Afiyet olsun!
4
ET SOTE TARİFİ
Et sote malzemeleri
1 paket kuşbaşı doğranmış et (400 gr)
1 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı su
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet domates
2 adet yeşil biber
ET SOTE YAPILIŞI
Kuşbaşı etinizi 1 bardak sıcak suda kısık ateşte pişirin.
Ayrı bir tavada sıvıyağına küp küp doğradığınız domatesleri ve biberleri ekleyerek kavurun. Sonrasında üstüne kırmızı biber de ekleyerek karışımı hazır hâle getirin.
Pişen etleri tuz ile birlikte karışıma ekleyerek karıştırdıktan sonra yarım çay bardağı suyu da azar azar dökerek etlerin sosu çektiğinden emin olduğunuzda ocağın altını kapatın. Servis ettikten sonra afiyetle tüketin!
5
ARPA ŞEHRİYE PİLAVI TARİFİ
Arpa şehriye pilavı malzemeler
2 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı domates rendesi
2 su bardağı sıcak su (isteyenler et suyu kullanabilir)
1 adet dolmalık kırmızı biber (kapya)
1 adet çarliston biber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
Tuz
ARPA ŞEHRİYE PİLAVI YAPILIŞI
Biberlerin saplarını kesin, boyuna 2 parçaya bölün. Çekirdeklerini çıkarın ve olabildiğince eşit küpler halinde kesin.
Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alıp eritin. Üstüne arpa şehriyeyi ekleyip rengi koyulaşmaya ve hafiften kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
Biberleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Domates rendesini ekleyip 2-3 kez karıştırın.
Suyunu ve tuzunu ekleyerek karıştırın. Kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. (Biraz ıslak olacak yoksa dibi tutabilir)
Ocağın altını kapatın. 15-20 dakika kadar kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakıp servis yapın. Afiyet olsun!
6
REVANİ TARİFİ
Revani tatlısı malzemeler
Revani keki için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
Revani şerbeti için;
3 su bardağı su
3 su bardağı seker
Yarım limon suyu
REVANİ YAPILIŞI
İlk olarak şerbeti hazırlayın. Şerbet için tencereye şeker ve suyu alarak kaynatın.
Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
Kek için, yumurta ve şekeri çırpma kabına alarak iyice çırpın. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik ekleyip çırpın.
Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da ekleyerek iyice karıştırın.