'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (9 Mayıs 2025)

Bu akşam ne pişireceğinize karar veremediyseniz, hem pratik hem de lezzet dolu bir menü önerimiz var! Kolayca hazırlayabileceğiniz ve herkesin beğenisini kazanacak tariflerle, akşam yemeğinizi renklendirebilirsiniz. Başlangıçtan ana yemeğe, garnitürlere kadar her damak zevkine hitap eden mükemmel seçenekler sizleri bekliyor. Bu akşam, sevdiklerinizi mutlu edecek harika bir menü ile sofranızı şenlendirebilirsiniz!

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

MERCİMEK ÇORBASI
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 adet havuç
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)

Yapılışı:
Soğanı ince ince doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
Havuçu rendeleyin ve soğanın üzerine ekleyin, biraz daha kavurun.
Salçayı ekleyip, karıştırarak birkaç dakika daha kavurun.
Yıkadığınız mercimekleri ekleyin ve üzerine suyu ekleyin. Karıştırın.
Çorbayı kaynamaya bırakın, ardından altını kısıp mercimekler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Çorba kıvama geldikten sonra, tuz, karabiber ve kuru nane ile tatlandırın. Blenderdan geçirebilir veya pütürlü bırakabilirsiniz.
Sıcak olarak servis edin.

PİRİNÇ PİLAVI
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Pirinçleri birkaç kez yıkayıp, sıcak suda 20-30 dakika kadar bekletin.
Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını eritip, pirinçleri ekleyin. Yaklaşık 5 dakika kadar kavurun.
Sıcak suyu ekleyip tuzu ilave edin. Karıştırın.
Pilav kaynamaya başladıktan sonra, altını kısın ve 15-20 dakika kadar pişirin.
Pilav piştikten sonra, demlenmesi için 10 dakika kadar bekleyin ve ardından karıştırarak servis edin.

PİDELİ KÖFTE
Malzemeler:
500 gram kıyma
1 adet soğan (rendelenmiş)
2 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı su
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon (isteğe bağlı)
4 adet pide (ya da küçük ekmekler)
2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:
Kıymayı geniş bir kaseye alın. Üzerine rendelenmiş soğanı, bayat ekmek içini, yumurtayı ve baharatları ekleyin. Karıştırarak yoğurun.
Yoğurduğunuz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, oval şekilde köfteler hazırlayın.
Bir tavada tereyağını eritin ve köfteleri her iki tarafı da iyice kızarana kadar pişirin.
Pideleri küçük parçalara bölün ve bir fırın tepsisine yerleştirin.
Köfteleri pidelerin üzerine yerleştirip, üzerine biraz tereyağı gezdirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5-10 dakika kadar pişirin.
Sıcak servis edin.

MEVSİM SALATASI
Malzemeler:
1 adet marul
2 adet domates
1 adet salatalık
1 adet yeşil biber
1/2 limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Marulu yıkayıp iri iri doğrayın ve geniş bir kaseye alın.
Domatesleri, salatalığı ve yeşil biberi doğrayıp kaseye ekleyin.
Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Karıştırıp, soğuk servis edin.