Canlı yayında fenalaşmıştı! Hastaneye kaldırılan İlber Ortaylı'dan haber var

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Okan Bayülgen'in Muhabbetin Kralı programında fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı. Hastanede tedavi gören Ortaylı'nın sağlık durumu hakkında açıklama geldi.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, önceki akşam Okan Bayülgen'in Muhabbetin Kralı programına konuk oldu. Ünlü tarihçi yayın esnasında rahatsızlanınca zor anlar yaşadı. Gazeteci Fatih Altaylı canlı yayında çıkarılarak hastaneye kaldırılan Ortaylı'nın sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

YAYINA DEVAM EDEMEDİ
Canlı yayında ateşi çıkan Ortaylı'nın durumunu fark eden Okan Bayülgen "Sayın hocamıza, değerli hocamıza teşekkür ediyoruz. Gerçekten doğru olan, sağlığınızı korumaktır. Kendinizi zorlamamalısınız. Şimdi, “Hocayı Elvis binayı terk ediyor gibi hocam stüdyoyu terk ediyor” diyelim" demişti.

"BACAĞINDAKİ YARA MİKROP KAPMIŞ"
Ortaylı'nın sağlık durumuyla ilgili YouTube kanalında açıklama yapan Fatih Altaylı, ünlü tarihçinin şekerden kaynaklı rahatsızlıklarının olduğunu belirterek şunları söyledi: "Sağlam, sağ, esen ve çok derin bir rahatsızlığı yok Biliyorsun İlber Hoca'nın işte birtakım hem yaşından kaynaklanan hem şekerden, şundan bundan kaynaklanan bazı rahatsızlıkları vardı. Bacağında bir yara vardı, o yara biraz mikrop kapmış ve o, onun mikrop kapması vücutta, zaten zorlanan, vücutta bazı şöyle, komplikasyonlara sebep olmuş."

"DOKTORLARDAN HASTANEDE TUTMASINI RİCA ETTİK"
"Çok önemli değil ama önemsiz de, denemez. O yüzden İlber Hoca hastanede. Doktorlardan da rica ettik, biraz tutun, diye çünkü, kaçıyor hastaneden biliyorsunuz."

"KAÇMASIN DİYE HASTANEDE TUTULUYOR"
"Daha önce de birkaç kez, yaşadık. O yüzden şimdi kaçamasın diye özel bir şekilde hastanede tutuluyor ama çok şükür sağlığı, gayet iyi."