Etten 10 kat daha fazla protein içeriyor! Bağırsakları motor gibi çalıştırıyor, karaciğeri yeniden doğmuş gibi yapıyor! Doğal şeker ilacı

Dünyanın farklı yerlerinden lezzetler son dönemlerde çok daha yaygın bir şekilde ülkemizde de görülüyor. Özellikle doğanın sunduğu mucizelerin ithalatı arttıkça vücuda faydası olan bambaşka besinlerin keşfi de kolaylaşıyor. Vejetaryenlere müjde olan o doğal besin ise etten daha fazla protein içeriyor! Bitkisel protein ihtiyacının tümünü almanızı sağlayacak o besin işte bakın neymiş...

Baklagiller, protein bakımından son derece zengin besin kaynakları olarak görülüyor. Türkiye'de nohutundan kuru fasulyesine pek çok baklagil tüketilse de son dönemlerde kültürümüze girmiş olan bir baklagil, ezberleri bozuyor. İşte etten bile fazla proteine sahip olan o baklagil ve vücudumuza olan faydaları! www.posta.com.tr

Maş fasulyesi, genellikle Asya mutfağına ait olan ve son zamanlarda dünya genelinde popülerlik kazanan bir baklagildir. Bu küçük yeşil fasulye türü, sadece lezzetli olmakla kalmıyor, aynı zamanda çeşitli sağlık yararları sunuyor.

SİNDİRİM DOSTU LİF ZENGİNİ, KABIZLIĞIN DÜŞMANI
Maş fasulyesi, lif bakımından zengin içeriği ile dikkat çekiyor. Hemen her derde deva olan bu besin kaynağı, lifli yapısı sayesinde kabızlığı önleyerek sindirim sorunlarının önüne geçiyor. Yüksek lif içeriği, sindirim sistemini düzenleyerek bağırsak sağlığını desteklemenin yanı sıra tokluk hissi oluşumunu da sağlıyor. Bu özellik, kilo kontrolüne yardımcı oluyor.

Maş fasulyesi, prebiyotik lifler içeriyor. Bu lifler, bağırsaklarda yararlı bakterilerin gelişimini destekleyerek sindirim sağlığını olumlu yönde etkiliyor.

ZENGİN MİNERAL VE VİTAMİN KAYNAĞI
Maş fasulyesi, vitaminler (A, C, K) ve mineraller (potasyum, demir, kalsiyum) açısından zengin oluşu ile de dikkat çekiyor. Bu besin öğeleri, kemik sağlığını destekleyerek, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve genel vücut fonksiyonlarını optimize ediyor.

ANTİOKSİDAN ZENGİNİ
Antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını azaltabiliyor. Maş fasulyesi, özellikle C vitamini bakımından zengin olması nedeniyle antioksidanları bünyesinde bulunduruyor.

KAN ŞEKERİ DENGELEYİCİ
Lif içeriği, maş fasulyesinin kan şekerini düzenlemeye yardımcı olmasına katkıda bulunuyor. Bu özellik, tip 2 diyabet riskini azaltarak kan şekerinin dalgalanmasını önlüyor.

KİLO KONTROLÜ SAĞLAMAKTA DA ETKİLİ
Maş fasulyesi, düşük kalorili bir gıda olarak dikkat çekerken içerdiği lifler sayesinde tokluk hissi sağlıyor. Bu özellik, kilo kontrolüne yardımcı oluyor. Aynı zamanda, metabolizma hızını artırarak enerji seviyelerini destekliyor ve gün içerisinde yaşanan ani enerji ve motivasyon kayıplarını engelliyor.

KALP SAĞLIĞINI DESTEKLEYİCİ
Yüksek potasyum içeriği, maş fasulyesini kalp sağlığına olumlu etki eden bir besin hâline getiren önemli bir etken oluyor. Potasyum, kan basıncını düzenleyerek kardiyovasküler sistem üzerinde olumlu etkiler sağlıyor. Kalp ve damar sağlığının korunması için de bu besinden sıklıkla faydalanılıyor.

KANSER KARŞITI
Maş fasulyesi içinde bulunan antioksidanlar, hücresel hasarı azaltarak kanser riskini azaltmaya yardımcı olabiliyor. Özellikle C vitamini ve flavonoidler, bu alanda önemli bir rol oynuyor. Maş fasulyesini sık tüketenlerin karşılaşma olasılığının daha düşük olduğu hastalıklar arasında kanser de yerini böylece almış oluyor.

Unutulmamalı ki, maş fasulyesi herkes için uygun olmayabiliyor. Özellikle baklagillere alerjisi olan veya belirli sağlık koşulları olan kişiler, hamileler, çocuklar bu fasulyeyi tüketmeden önce bir sağlık profesyoneli ile görüşerek çok daha sağlıklı bir öneri alabiliyor. Kronik hastaların, alerjen kişilerin ve küçük çocukların bu besin kaynağını tüketmeden önce muhakkak bir uzmana danışması öneriliyor.