Evlat acısıyla yıkılmıştı! Ege Kökenli'nin sözleri yürek sızlattı
Güzel oyuncu Ege Kökenli, mayıs ayında 22 haftalık hamileyken bebeğinin ölümüyle yıkıldı. Zor günler geçiren oyuncu, katıldığı programda yaşadığı büyük acıyı paylaştı. Tarifsiz bir acı yaşayan Kökenli "Bebeğim 9 saat kadar hayata tutunabildi" dedi.

Güzel oyuncu Ege Kökenli, mayıs ayında 22 haftalık hamileyken bebeğinin ölümüyle yıkıldı. Zor günler geçiren oyuncu, katıldığı programda yaşadığı büyük acıyı paylaştı. Tarifsiz bir acı yaşayan Kökenli "Bebeğim 9 saat kadar hayata tutunabildi" dedi.

Yahşi Cazibe, Çalıkuşu, Güneşin Kızları, Asla Vazgeçmem ve Kefaret gibi yapımlarda rol alan Ege Kökenli, şimdilerde ilk bebeğini kucağına almak için gün sayıyordu. Hamilelik heyecanı yaşayan başarılı oyuncu, mayıs ayında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bebeğini kaybettiğini açıklamıştı. Sibel Arna'nın YouTube programına konuk olan Kökenli yaşadığı zor günleri anlattı.

Ege Kökenli, 2022 yılında Lior Ahituv ile nikah masasına oturmuştu. Çift bu sene bebek beklediklerinin müjdesini vermişti. Sosyal medya hesabından peş peşe eşiyle verdiği pozlarına da hamilelik karelerini ekleyen Kökenli, büyük bir acı yaşadı.

Instagram'dan peş peşe hamilelik pozları paylaşan Ege Kökenli geçtiğimiz ay yaptığı paylaşımda gebeliğinin 22. haftasında bebeğini kaybettiğini açıklamıştı.

Instagram hesabından yazılı bir açıklama yapan Kökenli, paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı: "Hayat bazen bizi en savunmasız yerimizden sınar... Büyük bir heyecan ve sevgiyle beklediğimiz bebeğimizi, gebeliğimin 22. haftasında her şeyin yolunda göründüğü bir dönemde yaşanan ani ve çok nadir bir komplikasyon sonucu kaybettik."

"Bu beklenmedik acı, doktorlarımızın da söylediği gibi yüzde bir ihtimalle gerçekleşen bir durumdu. Tıbben elimizden gelen her şey yapılmasına rağmen minik kızımızı kucağımıza alamadık. Yaşadığımız bu derin kaybın ardından, bir süre sessiz kalmayı, yasımıza ve iyileşme sürecimizde alan tanımayı tercih ediyoruz."

Katıldığı programda yaşadığı acı hakkında konuşan başarılı oyuncunun sözleri yürek sızlattı. Zor günleri atlatmaya çalışan Ege Kökenli, şu ifadeleri kullandı:

“Tam 22. haftada kaybettim bebeğimi… Doktorlar da bana milyonda bir 1 diye açıkladı. İşin tuhaf tarafı ben Türkiye'de de değildim. O kadar sağlıklı giden bir gebeliğim vardı ki doktorum bana her zaman ‘Maşallah Ege, hiçbir sıkıntın yok doya doya gez’ demişti. Benim bebeğim erken doğdu."

"Çok küçüktü. 9 saat kadar hayata tutunabildi, sonra işte maalesef kaybettik. Hala da kötü oluyorum konuşurken. Çok yani herkesin de başına gelebilecek bir şey. O kadar çok mesaj aldım ki sonunda da onu gördüm.”

Ege Kökenli, yaşadığı erken doğum kaybıyla ilgili yaptığı açıklamada, bu tür durumların ‘takdiri ilahi’ olarak görülse de aslında her anne adayının başına gelebilecek doğal bir süreç olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Takdiri ilahi, bilmiyorsun… Erken doğumlar çok fazla handikap da sonuçlanabiliyor."

"Takdiri ilahi diyeceğim ama demek istediğim şu sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek kadar yolda bunları yaşamak da var."

"Bu süreçte, bu yolda bunların da insanın başına gelebileceği ve bunun çok normal olduğu keşke anlatılsa… Bunu bilmiyoruz. Ben mesela yaşadıktan sonra o kadar yakın çevremde hiç bilmediğim, bunu yaşayan insanların olduğunu öğrendim. Ben o yüzden bunun üstünü örtmek istemiyorum.”

