07 Eylül 2026 - 17:43 | Son Güncelleme:
Adem AKATİN/RİZE, (DHA)
Eylül ayında kartpostallık manzara! İlk kar düştü: Yeşil örtü beyaza büründü
1

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı yüksek rakımlı yaylalarda, sonbaharın ilk ayı olan eylülle birlikte kar yağışı etkili oldu. Kaçkar ve Altıparmak Dağları’nın yüksek kesimlerini kaplayan kar yağışıyla birlikte yeşil yaylalar beyaza bürünürken, yaylacılar da köye dönüş hazırlıklarına başladı.
07 Eylül 2026 - 17:43 | Son Güncelleme:
Adem AKATİN/RİZE, (DHA)
2

Çamlıhemşin ilçesinde dün gece saatlerinde 2 bin 300 rakımlı Yukarı Kavrun Yaylası’na ve Kaçkar Dağı zirvesine kar yağdı.
3

Yer yer beyaz örtüye bürünen yaylalar, vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Yeşil örtü beyaza bürünürken, yaylacılar da köye dönüş için hazırlıklarına başladı.
4
Yaylada bulunan Ali Kuyumcu, aniden bastıran kar yağışını cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Bölgede rakım yükseldikçe hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kar yağışı etkisini artırdı.
5

Bölgeyi ziyaret eden vatandaşlar ve doğa tutkunları için ortaya çıkan kar manzaraları ise Kaçkarların dört mevsim farklı güzellikler sunduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.