Göz yaşartan hikaye: Doğumunda ismini vermişti! 35 yıl sonra aynı ameliyathanede yan yana geldiler

Adana’da Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Prof. Dr. Süleyman Cansun Demir, 35 yıl önce ellerine doğan ve isim babası olduğu Dr. Zeynep Cansu Aladağ ile bugün aynı serviste görev yapıyor.

Acıbadem Adana Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Perinatoloji Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Cansun Demir, 40 yılı aşkın meslek yaşamında binlerce gebeliğin takibini üstlendi. Demir’in 35 yıl önce doğumunda görev yaptığı, eline doğan ve isim babası olduğu Zeynep Cansu Aladağ, ilk doktorunun izinden gitti ve onunla aynı mesleği seçti.
İkili bugün aynı hastanede ve aynı serviste görev yapıyor. Riskli gebeliklerin takip ve tedavisini birlikte yürütüyor, ameliyatlara birlikte katılıyor.
Prof. Dr. Süleyman Cansun Demir, "35 yıl önce sevgili Zeynep Cansu'nun doğumunu yaptırdım. Bugün aynı hastanede kadın doğum uzmanı olarak görev yapıyoruz. Hekim olarak dünyaya gelmelerine destek verdiğim, ellerime doğan asistanım, öğrencim var. Bu meslek hayatındaki en büyük gurur kaynaklarından" dedi.
Aladağ ise "Yıllarca ailemden hocamın adını duyarak büyüdüm. Mesleğime adımımı atınca hocamla birlikteydim. Bu sene doğum günümde birlikte ameliyata da girdik. Çok gururluyum. Uzmanlığımı da hocamın ellerinden aldım" diye konuştu.