İbrahim Saraçoğlu ısrarla öneriyor! Kaşık kaşık yiyince demir depolarını dolduruyor, kan şekerini dengeliyor, vücudu dipçik gibi yapıp yüze renk katıyor!

Geçmişten günümüze sofralardaki yerini koruyan pek çok gıda bulunuyor. Birbirinden farklı tariflerde kullanılan ve insan sağlığına katkıda bulunan besinler doğru şekillerde tüketildiklerinde faydaları say say bitmiyor! İbrahim Saraçoğlu tarafından söylenen bir gıda var ki o ise bin derde şifa oluyor. İşte o gıda hakkında merak edilenler…

Yüz yıllardır tek başına tüketildiği gibi çeşitli gıdalarla birleştirilerek de kullanılan pekmezin pek çok türü bulunuyor. Geleneksel tıbbın vazgeçilmezleri arasında yer alan pekmez faydaları sebebiyle pek çok doktorun merceği altına giriyor. Peki, pekmez ne işe yarıyor? Pekmezin faydaları nelerdir?

KANSIZLIĞIN KÖKÜNÜ KURUTUYOR
Başta kansızlık problemi olmak üzere pek çok rahatsızlığın önüne geçmeyi sağlayan pekmezin kontrollü bir şekilde kullanılması öneriliyor.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR
Günde bir çorba kaşığı kadar tüketilen pekmez, uzun vadede bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor. Katkı maddesi içeren pek çok hazır gıdanın aksine doğallığıyla öne çıkan saf üzüm pekmezi, hastalıklardan korunmaya yardımcı oluyor.

İBRAHİM SARAÇOĞLU ÖNERİYOR!
Her pekmez türünün kendine özgü faydaları bulunduğu biliniyor. Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu da bu noktaya değiniyor! Andız pekmezinin son derece şifalı olduğunu söyleyen Saraçoğlu, ölçülü kullanımın önemine de dikkat çekiyor.

ANDIZ PEKMEZİ FAYDALARI NELERDİR?
Türkiye’nin pek çok bölgesinde aktif olarak üretilen ve insanlar tarafından büyük bir ilgiyle tüketilen andız pekmezinin faydaları saymakla bitmiyor! Andız pekmezinin yararları nelerdir sorusuna şu şekilde yanıt verilebiliyor:

- Bağışıklık sistemini güçlendiriyor
- Antioksidan özellikler taşıyor
- Vücuda enerji veriyor
- Kan yapıyor

- Sindirim sistemini destekliyor
- Cilt sağlığına katkıda bulunuyor
- Kalsiyum ve magnezyum kaynağı
- Solunum yolu hastalıklarına iyi geliyor

PEKMEZ ÇEŞİTLERİ NELERDİR?
İlgili gıdanın tüketimini gerçekleştirmek ve faydalarından yararlanmak isteyenlerin merak ettiği bir diğer konu ise pekmez çeşitleri nelerdir? Oluyor. Türkiye’de oldukça geniş bir seçenek yelpazesi sunan pekmez, farklı damak tatlarına uyum sağlayabilecek birçok gıdadan elde edilebiliyor. En çok tercih edilen ve besleyiciliğiyle öne çıkan pekmez çeşitleri şu şekilde sıralanıyor:

- Üzüm pekmezi
- Andız pekmezi
- İncir pekmezi
- Şeker patlıcanı pekmezi
- Karahindiba pekmezi

- Elma pekmezi
- Harnup pekmezi
- Dut pekmezi

Pekmez ne kadar tüketilmelidir, çeşitleri ve daha fazlası hakkında bilgi sahibi olarak bu eşsiz gıdanın tüm faydalarından yararlanabilirsiniz!