İbrahim Saraçoğlu karaciğeri yeniden doğmuş gibi yapan besini açıkladı: Bu tarifi deneyende ne toksin ne yağ kalıyor

Sağlık alanındaki açıklamalarıyla dikkat çeken uzman kimyager ve akademisyen İbrahim Saraçoğlu, karaciğer sağlığına yönelik yeni bir tarif paylaştı. Saraçoğlu, özellikle cips gibi işlenmiş gıdaların karaciğerde yorgunluğa neden olduğunu vurguladı. İşte İbrahim Saraçoğlu'nun karaciğeri yenileyen kür tarifi

İbrahim Saraçoğlu, karaciğer sağlığını destekleyen ve toksinlerden arınmasına yardımcı olan bir kür tarifi paylaştı. Özellikle cips ve diğer işlenmiş gıdaların karaciğerde yorgunluğa neden olduğunu vurgulayan Saraçoğlu, maydanozlu limon kürünün bu tür zararlı etkileri hafiflettiğini belirtti.

KARACİĞER TEMİZLEYİCİ KÜR
Malzemeler:
5-6 dal taze maydanoz
1 adet limon
2 diş ezilmiş sarımsak
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
Hazırlanışı: 1 kahve fincanı sızma zeytinyağına, 2 diş ezilmiş sarımsak, saplarıyla birlikte ezilmiş 5-6 dal maydanoz ve birkaç damla limon suyu ekleyin. Hazırladığınız bu kürü 15 gün boyunca sabahları aç karnına içtiğinizde karaciğerinizin toksinlerden arındığını ve vücut yağlarınızın azaldığını fark edebilirsiniz.

Maydanoz, A, C ve K vitaminleri, potasyum, folat ve magnezyum gibi birçok önemli besin maddesi içerir. Cilt sağlığına olumlu etkileriyle bilinse de, yüksek K vitamini içeriği nedeniyle kan sulandırıcı ilaç kullanan kişiler için fazla tüketimi önerilmez.

Ayrıca, gebelik döneminde uterus kasılmalarını artırabileceği için maydanoz tüketimi dikkatli yapılmalı, özellikle kür şeklinde aşırı tüketimden kaçınılmalıdır. Emziren anneler için de maydanozun diüretik etkisi nedeniyle süt üretimini azaltabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Ayrıca, böbreklerinde kalsiyum oksalat taşı olan kişilerin maydanoz tüketimi böbrek taşı oluşumunu tetikleyebileceği için dikkatli olunmalıdır.

Sarımsak, kötü kolesterol (LDL) seviyelerini düşürmeye yardımcı olan etkili bir besindir ve kolesterolü düzenlemekte rol oynar.

Ayrıca, içerdiği antioksidanlar sayesinde serbest radikallerin neden olduğu oksidatif hasara karşı vücudu korur ve yaşlanmayı geciktirici etkileri vardır. Sarımsak, kan basıncını dengeleyerek hipertansiyona karşı koruma sağlar, bu sayede kalp krizi ve inme riskini azaltır.

Geçmişte yorgunluğu azaltmak ve fiziksel performansı artırmak için de kullanılmıştır.

Sarımsak aynı zamanda Alzheimer ve demans gibi nörolojik hastalıklara karşı koruyucu özellikler gösterir.