İsrail karargahında 'Hamaney' oyunu! 'Mavi serçe' her şeyi yok etti

İsrail’in dini lider Ali Hameny’i öldürerek savaşın düğmesine bastığı saldırıdan önce İran istihbaratını yanıltmak için adeta bir ‘tiyatro oyunu’ sergilediği ortaya çıktı. iddiaya göre, saldırı öncesi karargahtan ayrılan İsrailli generaller sivil giyinerek gizlice geri döndü. Hamaney’in karargahı 30 ‘Mavi Serçe’ füzesiyle yok edildi.

TARİH ÖNE ÇEKİLDİ
ABD ve İsrail, 28 Şubat’ta İran’la savaşı başlatan ilk saldırılarından birini ülkenin dini lideri Ali Hamaney’in karargahına düzenlemişti. Saldırıda Hamaney ve aile üyelerinin yanı sıra ülkenin bazı önemli liderleri de öldürülmüştü.
İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, Hamaney’e yönelik suikast planının geçen kasım ayında yapıldığını ve saldırı için ilk olarak Haziran 2026 tarihinin belirlendiğini söyledi. Katz, İran’da başlayan rejim karşıtı protestoların ardından takvimin öne çekildiğini ve ABD Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun İran’da rejim değişikliğine odaklanarak harekete geçtiğini belirtti.

KILIK DEĞİŞTİRDİLER
İngiliz basınında yer alan iddiaya göre, 28 Şubat cumartesi günü düzenlenen Hamaney suikastı öncesi İran istihbaratının dikkatinin dağıtılması ve rutin bir hafta sonu yaşandığı izleniminin yaratılması amacıyla İsrailli generaller karargahlarından ayrılarak evlerine gitti.
İran istihbaratının izlediği bilinen kanallarda İsrail ordusunda olağanüstü bir hareketlilik olmadığını düşündürecek paylaşımlar yapıldı. Operasyonu yöneten generaller kılık değiştirerek karargaha döndü ve saldırı başladı. Hamaney’in karargahı ‘Mavi Serçe’ adlı, hızı ve manevra kabiliyeti yüksek füzelerle vuruldu. 30 füzeyle karargah yerle bir edildi.