İstanbul'a 'serinleten' müjde! AKOM tarih verdi: Sıcaklıklar düşecek, sağanak geliyor

Meteoroloji, hafta sonu yurdun büyük bölümünde gök gürültülü sağanak beklendiğini duyurdu. İstanbul'da ise bunaltıcı sıcakların yerini serin hava alacak; AKOM'a göre sıcaklıklar hafta sonundan itibaren 28 dereceye kadar düşerken kentte yağış etkili olacak.

Hafta sonu yurdun büyük bölümünde gök gürültülü sağanak etkili olacak. İstanbul'da ise bunaltıcı sıcakların ardından hafta sonuyla birlikte hava serinleyecek ve sıcaklıklar 28 dereceye kadar düşecek.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, AA muhabirine, yurt genelinde bu hafta beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirmede bulundu.
Tekin, sıcaklıkların yarın ve cuma günü yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceğini bildirdi.

Yarın ve cuma günü yurdun büyük bölümünün parçalı ve az bulutlu havanın etkisi altında kalacağını söyleyen Tekin, hafta sonu ise yurdun büyük bölümünde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak beklendiğini belirtti.
Tekin, yarın Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir'in batısı, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Bilecik, Kütahya ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yağış beklendiğini ifade etti.
Cuma günü ise Trakya, Akdeniz'in ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Osmaniye, Hatay ve Yozgat çevrelerinde yağış görüleceğini bildiren Tekin, şunları kaydetti:
"Hafta sonu ise ülkemizin büyük bölümü yağışlı havanın etkisi altında kalacak. Cumartesi günü Marmara, Kuzey Ege, Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yağış görülürken, pazar günü Trakya, Kıyı Ege ve Güneydoğu Anadolu dışında tüm yurtta yağışlı hava kendini gösterecek."

Ankara'da yarın ve cuma günü yağış beklenmediğini kaydeden Tekin, "Hava parçalı ve az bulutlu olacak. Hafta sonu başkentte yağışı göreceğiz." dedi.
Tekin, hava sıcaklığının Ankara'da yarın 36, cuma 34, cumartesi 33 ve pazar günü 28 derece olacağını söyledi.
İstanbul'da havanın yarın ve cuma günü az bulutlu ve güneşli olacağını anlatan Tekin, "Yağış beklemiyoruz. İstanbul'da yine hafta sonu yağışlar kendini gösterecek. Hava sıcaklığı pazar günü 28 dereceye kadar düşecek." diye konuştu.
Tekin, İzmir'de ise 2 gün boyunca yağış beklenmediğini, cumartesi kuzey ve iç kesimlerinde yağış görüleceğini ifade ederek, "Pazar günü parçalı az bulutlu olacak. Hava sıcaklığı İzmir'de önümüzdeki 4 gün boyunca 34 ile 35 derece arasında değişecek." açıklamasında bulundu.

AKOM'DAN İSTANBUL İÇİN SERİNLEME VE YAĞIŞ UYARISI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanlığı (AKOM), 1 Temmuz 2026 Çarşamba gününe ilişkin İstanbul hava durumu tahmin raporunu yayımladı.
Rapora göre, megakentte bugün hava sıcaklığının sabah saatlerinde 26 derece, öğle saatlerinde ise 33 dereceye ulaşması bekleniyor. Akşam saatlerinde sıcaklığın 25, gece ise 23 derece olacağı tahmin ediliyor.
Gün içerisinde İstanbul'da yağış beklenmezken, rüzgarın poyrazdan sert ve aralıklarla kuvvetli (15-45 km/s) eseceği, nem oranının ise yüzde 40 ile 85 arasında değişeceği öngörülüyor. Deniz suyu sıcaklığı ise 23 derece olarak ölçüldü.
AKOM'un paylaştığı "Dikkat" başlıklı uyarı notunda, hafta boyunca cumartesi hariç yağış beklenmediği ve havada çoğunlukla güneşli bir gökyüzünün hakim olacağı belirtildi.
Açıklamada, halen 31-33 derece aralığında seyreden ve mevsim normallerinin üzerinde olan sıcaklıkların, hafta sonundan itibaren 28 derece civarına inerek mevsim normallerinin altına gerileyeceği ifade edildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminleriyle uyumlu şekilde, hafta sonu beklenen yağışların İstanbul'da bunaltıcı havayı etkisini azaltması bekleniyor.