Kuru kuru öksürüÄŸe son veriyor! Babaannelerimizin yaptığı tarif: MeÄŸer böyle 100 yaşına kadar yaşıyorlarmış

Öksürük, son dönemlerde git gide artış gösteren grip vakaları ile birlikte kurtulamadığımız bir bela olarak başımıza kalmış durumda. Babaannelerimizin yaptığı bu tarif sonrasında ise kuru kuru öksürük tarih olacak. İşte o şifalı tarif...

Gribin belki de en zorlayıcı yanı, kuru kuru öksürmek oluyor. Havaların soÄŸuduÄŸu, gribal ve enfeksiyonel vakaların artış gösterdiÄŸi bu günlerde hastalıklar herkesi kırıp geçiriyor. Babaannelerimizin, atalarımızın yaptığı o ÅŸifalı karışımlar hem bağışıklığımızı güçlendiriyor hem de uzun bir ömür sürmemize yardımcı oluyor. www.posta.com.tr

Uzun ve saÄŸlıklı bir ömür sürmek hepimizin hayali. Özellikle köylerde 90-100 yaşına kadar saÄŸlıkla yaÅŸayan teyzeleri, amcaları duyduÄŸumuzda hepimiz hayret ediyoruz. Peki, bu yaÅŸlıların upuzun hayatlar sürmelerinin asıl sırrı ne? İşte hem bu soruya yanıt olan hem de öksürüÄŸü anında kesen o tarif...

SOÄžAN VE BAL KARIÅžIMI
SoÄŸanın doÄŸal antimikrobiyal özellikleri, balın ise yumuÅŸatıcı etkisiyle bir araya gelerek öksürüÄŸü hafifleten bu karışım, babaannelerimizin en sık faydalandığı doÄŸal yöntemler arasında yer alıyor. Bu karışımı yapmak için ÅŸu malzemeleri almak ve adımları takip etmek yeterli oluyor:

Malzemeler
- 1 orta boy soÄŸan
- 2 yemek kaşığı bal
Yapılışı
Bir orta boy soÄŸanı rendeleyin ve suyunu çıkartın. Elde ettiÄŸiniz soÄŸan suyuna 2 yemek kaşığı bal ekleyin ve karışımı iyice karıştırın. Günde birkaç kez bir çay kaşığı kadar tüketebilirsiniz.

SoÄŸuk havalar, alerjenler veya viral enfeksiyonlar nedeniyle oluÅŸan öksürük, yaÅŸam kalitesini olumsuz etkileyebilen yaygın bir durum olarak biliniyor. Kimyasal ilaçlara baÅŸvurmadan önce, doÄŸal tariflerle öksürüÄŸü kesmek mümkün oluyor.

BAL VE ZENCEFİL ÇAYIÂ
Hem ömrü uzatan hem de vücuttaki tüm bakterilerden, mikroplardan kurtulmanızı saÄŸlayan bu karışım da favori öksürük karşıtı tarifler arasında yer alıyor. Karışımı yapmak için aÅŸağıdaki adımları takip etmek gerekiyor:

Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı taze rendelenmiş zencefil
- 1 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Bu karışım, öksürüÄŸü hafifletmeye ve boÄŸazı rahatlatmaya yardımcı oluyor. Sıcak suya bal ve taze rendelenmiÅŸ zencefili ekleyerek, iyice karıştırmak ve günde birkaç kez içmek kuru öksürüÄŸe son vermek için yeterli oluyor.

ELMA SİRKESİ VE BAL KARIŞIMI
Elma sirkesi de antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve balın yumuÅŸatıcı etkisiyle birleÅŸerek öksürüÄŸü kökünden bitiriyor.

Malzemeler
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Malzemelerin hepsini aynı anda bardak içerisinde karıştırın ve her öÄŸünden önce 1 bardak olacak ÅŸekilde taze taze tüketin.

NANE LİMON
En bilindik tariflerden olan nane limon çayı, mide bulantısına ve hassasiyetine de iyi gelerek balgamlı öksürüÄŸün neden olduÄŸu rahatsızlık hissini ortadan kaldırıyor. Kuru öksürüÄŸü de anında kesen ve boÄŸazı yumuÅŸatan nane limon, hastayken annelerimizin ve büyüklerimizin en sık yaptıkları tarifler arasında yer alıyor. C vitamini takviyesi sayesinde uzun ve saÄŸlıklı yaÅŸamı da destekleyen nane limon, en faydalı karışımlardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

Malzemeler
- Taze nane yaprakları (1 tatlı kaşığı kuru nane de olabilir)
- 1 dilim limon
- 1 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Sıcak suya taze nane yaprakları ve limon dilimini ekleyin, demlenmeye bırakın ve içmeden önce süzün. Bu karışımı günde 3-4 bardak kadar içerek öksürükten kurtulabilirsiniz!