Meteoroloji’den 10 ile sarı alarm! Çok kuvvetli yağış yolda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftanın ilk günü için 10 ilimizi kapsayan sarı kodlu uyarı yayınladı. Yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların sel, su baskını ve ulaşım aksamalarına yol açması bekleniyor.

YURTTA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?
Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu geçecek. Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Kütahya, Kayseri ve Niğde çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor.

SARI KODLU UYARILAR PEŞ PEŞE
Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz’de (Çorum dışında), Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda, Bartın, Kastamonu, Sinop, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

17 Mayıs Pazar akşamından itibaren Samsun, Amasya, Tokat ve Sivas çevrelerinde başlayan kuvvetli yağışların, 18 Mayıs Pazartesi sabah saatlerinden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde (Amasya, Tokat, Gümüşhane, Bayburt çevreleri ile Çorum’un kuzeyi, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon’un iç kesimleri) etkili olacağı bildirildi. Yağışların aralıklarla akşam saatlerine kadar sürmesi öngörülüyor.

OLUMLUZLUKLARA DİKKAT
Meteoroloji, kuvvetli yağışların neden olabileceği sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
Bursa 22°C, İstanbul 20°C, Kırklareli 23°C, Sakarya 22°C

EGE
Parçalı ve az bulutlu, iç kesimler yer yer çok bulutlu. Öğle saatlerinde Kütahya çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
Afyonkarahisar 18°C, Denizli 25°C, İzmir 26°C, Muğla 25°C

AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu, doğusu yer yer çok bulutlu. Doğu kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
Adana 27°C, Antalya 29°C, Burdur 23°C, Hatay 24°C

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri ile Kayseri ve Niğde çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
Ankara 19°C, Eskişehir 19°C, Konya 23°C, Nevşehir 17°C

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Bartın, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli yağış bekleniyor.
Bolu 15°C, Düzce 20°C, Kastamonu 15°C, Zonguldak 18°C

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Bölge genelinde (Çorum dışında) yer yer kuvvetli yağış öngörülüyor.
Amasya 19°C, Artvin 17°C, Samsun 17°C, Trabzon 17°C

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Kuzeydoğu ile Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yer yer kuvvetli yağış bekleniyor.
Erzurum 15°C, Kars 12°C, Malatya 24°C, Van 16°C

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
Diyarbakır 26°C, Mardin 22°C, Siirt 22°C, Şanlıurfa 27°C

