18 Mart 2025 - 09:38 | Son Güncelleme:
Ramazan'ın 18. günü için iftar menüsü (18 Mart 2025)
1

"İftara ne yapsam" ve "sahurda ne yesek" diyenler için ramazanın yirmi dokuzuncu günü için iftar menüsü ile karşınızdayız. Bugün ramazan için hazırladığımız iftar menüsünde sebze çorbası tarifi, enginar yemeği tarifi, tavuklu körili pilav tarifi ve haşhaşlı kek tarifi var. İşte ramazanın 18. günü için Posta.com.tr'den iftar menüsü...
18 Mart 2025 - 09:38 | Son Güncelleme:
2

GÜNÜN İFTAR MENÜSÜ
Ramazan ayı boyunca iftarda ne yemek yapacağınızı düşünüyorsanız, işinizi kolaylaştıracak birbirinden lezzetli çorbadan tatlıya kadar iftar menüleri haberimizde.
3

TERBİYELİ SEBZE ÇORBASI TARİFİ
Terbiyeli sebze çorbası malzemeleri:
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet havuç
- 1 adet kırmızı dolmalık biber
- 1 adet kereviz sapı
- 1 adet kabak
- 2 dal taze soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 6 su bardağı su
Terbiyeli sebze çorbası terbiyesi için:
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- 3-4 damla limon
TERBİYELİ SEBZE ÇORBASI YAPILIŞI:
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağını tencerede kızdırın. Üzerine küp doğradığınız 1 adet kuru soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun. Üzerine 1'er dakika arayla 2 adet küp doğranmış havuç, 1 adet dolmalık kırmızı biber, 1 adet kereviz sapı, 1 adet kabak ve 2 dal doğranmış taze soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Ardından 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 6 su bardağı suyu tencereye ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.
- Çorba kaynamaya başlarken terbiyesi için yarım su bardağı yoğurt eklediğiniz bir kasede 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı ve 3-4 damla limonu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Üzerine kaynamakta olan çorbanın suyundan bir kepçe alıp yavaş yavaş dökün ve ısılarını eşitleyin. Kaynamış olan çorbanın altını kısın ve terbiye karışımını çorba tenceresine azar azar ilave edin. 10 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
4

ENGİNAR DOLMASI TARİFİ
Enginar dolması malzemeler:
- 6 enginar
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 6 yemek kaşığı pirinç
- 1 demet dereotu
- Yarım demet taze nane
- Yarım demet yeşil soğan
- 1 limonun suyu
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- Fesleğen
ENGİNAR DOLMASI YAPILIŞI:
- Enginarların yapraklarını koparmamaya özen göstererek iç kısımlarını kaşıkla alın.
- İç harcı için, yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
- Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurmaya devam edin.
- Üzerine ince ince kıydığınız dereotu, nane, yeşil soğan ve limon suyunu ilave edin. Toz şeker, tuz ve baharatlarla tatlandırıp pirinçler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Enginarları yayvan bir tencereye alın. İçlerine pirinçli harçtan doldurun. Suyunu ilave edip kısık ateşte enginar yaprakları ve pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
5

KÖRİLİ TAVUKLU PİLAV TARİFİ
Körili tavuklu pilav malzemeler:
- 2 küp tavuk suyu bulyon
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 200 gram tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 2 adet havuç
KÖRİLİ TAVUKLU PİLAV YAPILIŞI:
- Geniş tabanlı bir pilav tenceresine ayçiçek yağını ekleyin.
- Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alın. Şeritler halinde doğranmış tavuğu ekleyin.
- 1-2 dakika orta ateşte kavurun. Kabukları soyulmuş ufak ufak doğranmış havuçları da ekleyip 2 dakika kadar kavurun.
- Köriyi ekleyin. 2 küp tavuk suyu bulyon’u 3 su bardağı sıcak suda eritip zerdeçalla beraber tencereye ilave edin.
- Kısık ateşte 20 dakika pişirin ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.
6

HAŞHAŞLI KEK TARİFİ
Haşhaşlı kek malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 su bardağı haşhaş
- 1 su bardağı irmik
- 2 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- Şerbet için:
- 2 su bardağı su
- 1.5 toz şeker
- Birkaç damla limon suyu
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- Kivi - portakal
HAŞHAŞLI KEK YAPILIŞI:
- Öncelikle şerbetimizi yapıyoruz. Ocağın altını açın ve şekerler eriyene kadar şeker ve suyu karıştırın.
- Daha sonra kaynamasını bekleyin, kaynadıktan sonra beş dakika daha kısık ateşte bırakın ve limon suyu sıkarak ocaktan alın soğumaya bırakın.
- Kek için yumurtalarla şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın, ardından sıvı yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin.
- İrmik ve haşhaşı ekleyin, daha sonra kuru malzemeleri eleyerek ekleyin ve kek karışımınızı yağlanmış bir kalıba dökün.
- Önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişirin. Yaklaşık 30 dakika sürüyor ancak fırınınıza göre değişebilir. Kürdan testi yaparak fırından çıkarıp ılımasını bekleyin.
- Ilıyan keke soğuyan şerbeti dökün ve çekmesini bekleyin. Bu sırada krem şantinizi hazırlayın ve soğutmuş olun.
- Kekin üzerine krem şantiyi istediğiniz gibi sürün, kivilerle süsleyin. (Kivi yerine başka bir meyve de tercih edebilirsiniz.)