Üniversiteler tatil mi? 24 – 25 Nisan Üniversiteler tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? YÖK Başkanı Erol Özvar açıkladı

İstanbul'da meydana gelen peş peşe depremler sonrası, eğitim kurumlarında alınan tedbirler hızla devreye girdi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yaptığı açıklamanın ardından, İstanbul'daki okullar 24 ve 25 Nisan tarihlerinde tatil edildi. Öğrencilerin güvenliğini sağlamak ve olası risklerden korunmalarını sağlamak amacıyla alınan bu karar, şehirdeki eğitim hayatını geçici bir süre durdurmuş oldu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, üniversiteler için tatil kararını da doğruladı. Özvar, İstanbul'daki üniversiteler için 24-25 Nisan tarihlerinde eğitim faaliyetlerinin askıya alındığını duyurdu. Depremler sonrası öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin güvenliğini sağlamak amacıyla alınan bu karar, üniversite hayatını da etkilemiş oldu.

ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ?
İstanbul'daki üniversiteler 24 ve 25 Nisan tarihlerinde tatil edilmiştir. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, İstanbul'da meydana gelen depremlerin ardından, hem vakıf hem de devlet üniversitelerinde eğitim ve öğretimin ertelendiğini duyurdu. Bu karar, deprem sonrası yaşanan güvenlik endişeleri ve öğrencilerin güvenliğini sağlama amacıyla alındı. YÖK'ün açıklamasıyla İstanbul'daki üniversitelerde 24-25 Nisan tarihlerinde eğitim yapılmayacak.