Bilim - Teknoloji Gamex çılgınlığı
Paylaş
Gamex çılgınlığı

Dünyanın en büyük dijital oyun üreticileri İstanbul TÜYAP’ta düzenlenen Gamex 2018 fuarında buluştu. Binlerce oyunseverin kapılara hücum ettiği fuarın açılış gününde, en yeni dijital oyunlar ilk kez görücüye çıktı. Hazırlayan: Murat GÜLDEREN

Avrupa’nın en büyük dijital oyun fuarlarından olan Gamex 2018, İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. 9 Eylül’e kadar sürecek etkinliğe dünyanın her bölgesinden 100’ü aşkın marka katıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce oyun severin kapılara hücum ettiği fuarın açılış gününde, en yeni dijital oyunlar ilk kez oyun tutkunlarıyla buluştu.

Haberin Devamı

Muhteşem şovlar eşliğinde, PC ve Konsol Oyunları, eşsiz simülatör ve VR (Sanal Gerçeklik) deneyimleri, profesyonel e-spor takımları ve oyuncuları, son teknoloji oyuncu ekipmanları, fenomen haline gelmiş Youtuber ve streamerlar, çarpıcı cosplay etkinlikleri, sayısız ödül ile hediye ürünler, seminerler, paneller ve atölye çalışmaları da GameX 2018 Uluslararası Dijital Oyun Fuarı’nın etkinlikleri arasında yer alıyor. Fuarda ayrıca Drone ve Robot Yarışları da yerinde izlenebiiyor. Rönesans Fuarcılık tarafından düzenlenen fuara Türkiye e-spor ligi takımları da katıldı. Aralarında Galatasaray, Fenerbahçe, Bursaspor başta olmak üzere ligi oluşturan takımlar fuarda standlar açtılar.

Toyota hibrit’i anlattı

Haberin Devamı

GameX 2018’de genç kitleleri hibrit teknolojisi hakkında bilgilendirmeyi amaçlayan Toyota’nın standı da büyük ilgi çekti. Toyota çevre duyarlılığını ve geri dönüşümün önemini dikkat çekmek amacıyla Fırat Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Öğretim Görevlisi Rüçhan Keçeci tarafından atık malzemelerden yapılan ve sanat eserine dönüştürülen Toyota C-HR’ın birebir kopyasını fuarda sergiledi. Fuara gelenler sanat eserine dönüştürülen Toyota C-HR ile yakından.

Robot Yarışları…

GameX’in en heyecanlı etkinliklerinden biri de Türkiye çapında 42 lisenin oluşturduğu takımların yaptığı robot yarışmaları oldu. Liseliler geliştirdikleri robotlar ile kıyasıya mücadele ederken, izleyenler de keyifli anlar yaşadılar.Tüm dünyada milyonlarca kişiyi tutkuyla peşinden sürükleyen dijital oyun kahramanlarını birebir canlandıran Cosplay sanatçıları da büyük ilgi odağıydı. Fuara gelenler oynadıkları oyunları kahramanlarının kostümlerini ve aksesuarlarını taşıyan cosplay’ler ile bol bol fotoğraf çektirdiler.

Her yer Drone

Türkiye Drone Ligi, dünyada son 3 yılda F1’e alternatif gösterilen drone ve drone sporlarını geniş kitlelere ulaştırabilmek için Türkiye’nin en saygın fuarları arasında yerini alan Uluslararası GameX 2018 Dijital Oyun ve Eğlence Fuarı‘na katıldı. GameX 2018 ziyaretçileri, Türkiye Drone Ligi uzmanlarından uçuş eğitimi aldıktan sonra, profesyonel pilotların şov yarışlarını izleyecekler ve aynı zamanda onlarla uçuş deneyimi yaşama imkanına da sahip oldular.

Haberin Devamı

Fuarda ayrıca; Abyss Gameworks, Bigpoint Games, Game Forge, GameGami, Tencent, WarTurk gibi oyun firmalarının yanı sıra Çin Pavilyonu’nda Shanda Games, NEUN Games, Qifan Digital, Xanthus, Future Tech, Sheer gibi önemli oyun ve teknoloji firmaları da yer aldı. IGG, Oment, Cubinet Interactive, Tale of Tales gibi önemli oyun stüdyoları da Gaming in Turkey standında oyun severlerle buluşurken, Toyota, Ortombo, EPIN, ByNoGame, GamingInTurkey, İninal, Yeşilyurt Gaming, Red Bull, Hepsiburada, FOX ve Number1 gibi milyonları peşinden sürükleyen önemli markalar ile Oyunder de bu yıl fuara katıldı. Espor Kulüpler Birliği, Geek Bazaar, Bağımsız Oyun Geliştiriciler ve B2B alanları da bu yılki GameX’de ilgi çekici alanlar arasındaydı.

Çinliler ağırlıkta

Açılışta bir konuşma yapan Rönesans A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Göksel, dijital oyun sektörünün Türkiye’de de büyük bir gelişme içinde olduğunu belirterek “Artık ülkemizin oyun firmalerı da milyonlarca dolarlık satışlar gerçekleştiriyorlar. Sektörümüz gün geçtikçe dünya üzerinde önemli bir potansiyel olmaya başladı. Yabancı oyun şirketlerinn de Türkiye ilgisi arttı. Bu yıl ilk kez 10’un üzerinde Çin’li firmayı ağırlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı