Türkiye (Son Dakika) Gamze Uslu davasında yine sonuç çıkmadı

Gamze Uslu davasında yine sonuç çıkmadı

Paylaş
Gamze Uslu davasında yine sonuç çıkmadı

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, kaldığı otelin dördüncü katından düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Gamze Uslu'nun ölümüyle ilgili davanın 5. duruşması, Nazilli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü

16 Haziran’da olayın yaşandığı otelde yapılan keşfin ardından bilirkişi raporunun kendilerine sabah saatlerinde ulaştığını ifade eden her iki tarafın avukatları, duruşmanın ertelenmesini talep etti. Bunun üzerine mahkeme heyeti de duruşmayı 15 Ekim 2015 tarihine erteledi. Öte yandan mahkeme çıkışında Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'ndan yaklaşık 10 kişilik bir grup eylem yaparak, Gamze Uslu davasında adaletli bir karar çıkıncaya kadar olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

"ACILI ANNE, "ADALET İSTİYORUZ"

Mahkemenin ardından konuşan ve adalet istediklerini söyleyen anne Fatma Uslu, "Benim kızım cinayete kurban gitti. Bizim istediğimiz sadece adalet. Türkiye Cumhuriyeti'nin adaletine de güveniyoruz. O şahsın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Ben kızımın otele zorla gittiğini düşüyorum. O şahıs kızımı otelde dövdü ve otelden attı. Bunun da üstünü örtmek için intihar süsü verdi. Gerçekler er ya da geç ortaya çıkacaktır. Biz haplarla ayakta zor duruyoruz. İçimiz kan ağlıyor" dedi.

AVUKAT TAŞ: BİLİRKİŞİ RAPORUNDAN SONUÇ ÇIKMADI

16 Haziran 2015’te olayın yaşandığı otelde keşif yapan Adanan Menderes Üniversitesi’nden (ADÜ) üç fizik profesörünün hazırladığı bilirkişi raporunun kendilerine henüz sabah saatlerinde tebliğ ettiğini söyleyen Uslu ailesinin avukatı İrfan Taş, raporu teknik açıdan inceleyeceklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Avukat Taş, "Bilirkişi raporuna göre olayın hem itme hem de intihar olabilme şüphesi taşıdığını ve keşfe göre buna karar verilemeyeceği beyan edildi. Bizde raporu teknik açıdan incelemek üzere duruşmanın ertelenmesini talep ettik. Raporun sonuç kısmında itme yok yazmıyor. Fakat itme var diye de yazmıyor. Detaylı bir şekilde inceledikten sonra bir sonuca varacağız" dedi.