Merkez Ganita-Faroz sahil bandı, yenileniyor

Ganita-Faroz sahil bandı, yenileniyor

Paylaş
Ganita-Faroz sahil bandı, yenileniyor

Ganita-Faroz sahil bandı, yenileniyor

Selçuk BAŞAR- Aleyna KESKİN/TRABZON, (DHA)-TRABZON Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen Ganita-Faroz Sahil Bandı Düzenlemesi Kentsel Tasarım Projesinde ihaleyi kazanan yüklenici firma ile büyükşehir belediyesi arasında sözleşme imzalandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin vizyon projeleri arasında yer alan Ganita-Faroz Sahil Bandı Düzenlemesi Kentsel Tasarım Projesinde 47,5 Milyon TL ile ihaleyi kazanan Zigana Peysaj Mühendislik Firması ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi arasında basının da katılımı ile düzenlenen toplantıda sözleşme imzalandı. Toplamda 200 bin metrekarelik alana sahip yaklaşık 3 kilometrelik sahil şeridinde bulunan projenin 2023 yılı Şubat ayında bitmesi planlanırken Ganita-Faroz Sahil Bandı seyir terasları ile birlikte tematik bahçeler, çocuk oyun merkezleri ve balık tutma alanları gibi birçok etkinlik alanıyla donatılacak.

‘BEKLENEN TARİHTEN ERKEN BİTEBİLİR’

Ganita Faroz arasının kent için çok önemli bir bölge olduğuna vurgu yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu , “Yeşil dostu proje. Bin 307 geniş yapraklı ağaç var. 247 iğne yapraklı ağacımız var. Ama aynı zamanda 100 bine yakın, çalı ve otsu bitkilerle bu projeyi yem yeşil gösterecek dokunuşlarımız olacak. Çok heyecan verici, şehrimiz adına büyük kazanım olacak çalışmadır. Uzunca bir süre projesinin üzerine çalıştık. 47,5 milyon TL’lik sözleşme bedeli var. İş bitim tarihi 2023’ün Şubat’ı.Beklenen tarihten daha erken bitebilir proje. Projenin 2022 yılı içinde tamamlanacağı kanaatindeyim. Önümüzdeki yıl yazın oranın bir bölümünü kullanırız. Bir başlayalım, daha çabuk tamamlanır” diye konuştu.

Haberin Devamı