Gündem Garson kılığında dolandırıcılık

Garson kılığında dolandırıcılık

Paylaş
Garson kılığında dolandırıcılık

Bilişim Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, 3 aydır sürdürdüğü çalışmada, kredi kartı kopyalayarak haksız kazanç elde eden bir şebekeye yönelik operasyon düzenledi. İstanbul, Ağrı ve Antalya'da düzenlenen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı

GARSON OLARAK ÇALIŞMIŞLAR

Yapılan operasyon sürecinde şebekenin çalışma yöntemleri de ortaya çıktı. Polisin çökerttiği şebeke üyeleri kredi kartı dolandırıcılığı için lüks semtleri tercih ediyordu. Şebeke üyeleri önceden belirledikleri kafe, market ya da restoranlara garson olarak giriyordu.

İKİZ KART OLUŞTURDULAR

İddiya göre işbaşı yapan şebeke üyeleri, kredi kartı kopyalamaya yarayan enkorter cihazı ile müşterilerin kredi kartlarını kopyalıyordu. Asıl kart müşteriye geri verilirken, kredi kartının ikizi şebeke üyesinde kalıyordu.

YAKLAŞIK BİN 100 TL VURGUN YAPTILAR

Şebeke üyeleri ele geçirdikleri kartları daha sonra ya alış veriş için kullanıyor ya da kartların limiti ölçüsünde para çekiyordu. Bir çok kişiyi bu yöntemle mağdur eden şebeke üyelerinin bu yöntemle yaklaşık 100 bin TL haksız kazanç elde ettiği belirtildi.

MAĞDURLARIN KART BİLGİLERİ BELLEKLERDEN ÇIKTI

İstanbul Polisi baskın yaptığı adreslerde 1 encoder cihazı, 3 laptop, 1 sabit disk, 1 flash bellek, 9 cep telefonu ele geçirdi. İncelenen hard disk ve flaş beleklerde kredi kartlarından para çekilen mağdur şahısların, banka kart ve hesap bilgilerinin bulunduğu belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorguları tamamlanan zanlılar Gözaltına Kadıköy Adliyesine sevk edildi.

Habip ATAM- İSTANBUL,(DHA)

Haberin Devamı