Kültür - Sanat Gaspar Noé yeni filmiyle Cannes'a geri dönüyor!
Paylaş
Gaspar Noé yeni filmiyle Cannes'a geri dönüyor!

Yeni filmini 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlayan Gaspar Noé de Cannes'da yer alacak yönetmenlerin arasına katıldı. Noé'nin filmi yarışma dışı olarak gösterilecek.

En son 2015 yılında 3D olarak çektiği erotik filmi Love‘la Cannes Film Festivali’ne konuk olan Arjantinli yönetmen Gaspar Noé yeni filminin müjdesini Şubat ayında vermişti. Noé’nin yeni filminin adı Psyché olarak açıklanmıştı ancak Cannes’dan gelen haberlere göre yönetmen filminin ismini Climax şeklinde değiştirmiş. Cannes Film Festivali’nin Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünde gösterilecek bu film gerilim türünde.

İki ay gibi çok kısa bir sürede çekilip tamamlanan Climax 90’lı yılların ortasında bir ormandaki yatılı bir okulda geçip buraya üç günlük bir prova için gelen 20’ye yakın dansçının içkilerine uyuşturucu katıldıktan sonra dansçıların kendilerini bir cehennemde bulmalarını, bitmek bilmeyen bir nevroza kapılmalarını konu alıyor. Edinilen bilgilere göre müzik bu filmde de ön plandaymış. Filmin Türkiye’deki vizyon tarihi henüz belli değil. Filmin oyuncu kadrosu da henüz açıklanmış değil.

71. Cannes Film Festivali, gerek ana yarışma bölümüne dahil edilmeyen usta yönetmenler gerekse de Netflix’in festivalden çekilme haberleriyle sinema gündemindeki yerini korumaya devam ediyor.

Haberin Devamı