Bilim - Teknoloji Gates ve diğerleri bir arada!
Paylaş
Gates ve diğerleri bir arada!

Bill Gates, Mark Zuckerberg ve pek çok dev isim, aynı video için bir araya geldi! Peki ama neden?

Bilgisayar programcılarına olan ihtiyaç giderek artıyor. Bu durum, ABD'de her yıl 9-15 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Computer Science Education Week etkinliğinde de ele alınacak. Microsoft ise Hour of Code adındaki etkinlikte kendi çalışmalarıyla yer alacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Microsoft genel danışmanı Brad Smith, bir blog gönderisinde yaptığı açıklamada bilgisayar bilimi öğrencilerine çok büyük bir ihtiyaç olduğunu, bu alandaki iş ilanlarının kalifiye kişi sayısını aştığını söyledi. Smith şöyle devam ediyor: "Bureau of Labor Statistics, bilişim alanında her sene yaklaşık 122.000 pozisyon için ilan veriliyor. Ancak ulusal anlamda üniversitelerimiz yaklaşık sadece 51.000 bilgisayar bilimi mezunu veriyor. Dahası 10 okuldan 9'u, bilgisayar programlama dersleri sunmuyor bile."

Hour of Code kampanyası, okullara herkesin nasıl bilgisayar uygulamaları geliştirebileceği konusunda ipuçları vermeyi amaçlıyor. Yukarıda izleyebileceğiniz videoyla tanıtılan kampanyada Microsoft başkanı Bill Gates, Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Valve kurucusu Gabeell gibi önemli teknolojik isimler ve hatta Miami Heat'ten Chris Bosh dahi programcılık deneyimlerini anlatıyorlar.

Haberin Devamı

Kampanya hakkında daha fazla bilgiye Computer Science Education Week web sitesinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: CHIP Online