Dünya Gay-radar gerçek mi?

Gay-radar gerçek mi?

Paylaş
Gay-radar gerçek mi?

Boston'daki Northeastern Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre eşcinseller karşısındaki kişinin cinsel yönelimini rahatlıkla anlayabiliyor. Benzer araştırmalar da 'gaydar'ın gerçek olabileceğini iddia ediyor

Boston’daki Northeastern Üniversitesi‘nin yaptığı araştırmaya göre eşcinseller karşısındaki kişinin cinsel yönelimini rahatlıkla anlayabiliyor. ABD’de lezbiyen ve heteroseksüel kadınlar üzerinde yapılan çalışma, ‘gay’ (hem kadın hem de erkek eşcinseller için kullanılıyor) ve ‘radar’ kelimelerinin birleşimiyle oluşturulan ‘gaydar’ın gerçek olduğunu iddia etti.

Televizyon karşısına oturtulan dört heteroseksüel ve beş lezbiyen kadın, karşılarındaki 100 kadının cinsel yönelimlerini tahmin etmeye çalıştı. Heteroseksüeller daha hızlı fakat yanlış cevaplar verirken, cinsel yönelimlerinden çok karşısındaki ruh hali ve tavırlarıyla ilgili tespitlerde bulundu. Lezbiyen kadınlar ise tahmin süreleri biraz daha uzun olmakla birlikte karşısındakilerin cinsel yönelimlerini kolayca anlayabildi.

İÇGÜDÜLER ÇOĞU ZAMAN YANILTMIYOR


diken.com.tr'nin haberine göre 2010 yılında da bu tarz bir araştırma Hollanda’da yapılmış ve benzer bir sonuç çıkmıştı. Benzer araştırmalar da ‘gaydar’ın gerçek olabileceğini ve eşcinsellerin bu konudaki içgüdülerinin kendilerini çoğu zaman yanıltmadığını iddia ediyor.

Haberin Devamı