Gündem Gaz bombası yiyen genç kurtarılamadı

Gaz bombası yiyen genç kurtarılamadı

Paylaş
Gaz bombası yiyen genç kurtarılamadı

Polisin, toplumsal olayları önleme amaçlı kullandığı gaz bombaları can almaya devam ediyor

3 gün önce Şırnak’ın Silopi ilçesinde yapılan eylem sırasında başına gaz bombası isabet eden ve ağır yaralanan 13 yaşındaki Doğan Teyboğa kaldırıldığı hastanede öldü.

Silopi’nin Cudi Mahallesi’nde 24 Temmuz akşamı bir grup gencin, Kürtlere ve BDP binalarına yönelik saldırıları protesto etmek istemesi üzerine polis müdahalede bulunmuştu. Polisin attığı gaz bombası sonucu başından ağır yaralanan ve Diyarbakır Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak ameliyat edilen 13 yaşındaki Doğan, dün sabaha doğru yaşamını yitirdi.

Önceki gün ameliyat edilen ve ardından yoğun bakımda bekletilen Teyboğa’nın beyin kanaması geçirdiği belirtilmişti. Teyboğa dün toprağa verildi. Amca Erdal Teyboğa, olayın yaşandığı gün yeğeninin Cumhuriyet İlköğretim Okulu önünde dondurma sattığını belirterek, “Polis etrafa rastgele gaz bombası atmış. Ve bunlardan bir tanesi de yeğenimin başına isabet etmiş” dedi.

Amca Teyboğa, başından ağır yaralanan yeğeninin bir buçuk saat yerde yattığını ve sonra polisler tarafından Silopi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını dile getirerek, görgü tanıklarının, polisin gaz bombasını alarak götürdüğünü kendisine söylediklerini belirtti. Amca Teyboğa, doktorların yeğenine müdahale etmediğini de öne sürdü.

RADİKAL / Dinçer GÖKÇE

Haberin Devamı