Gündem Gaz maskesi, sprey boya satışı arttı

Gaz maskesi, sprey boya satışı arttı

Paylaş
Gaz maskesi, sprey boya satışı arttı

Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara destek amacıyla başlayan ve 1 haftadır süren eylemler, gaz maskesi ve sprey boya satışlarını artırdı

İzmir Hırdavatçılar Çarşısı esnaflarından Ali Çam, yaptığı açıklamada, Ege Bölgesi’nin büyük bir bölümünün hırdavat tedariğini sağladıklarını, son bir haftada gaz maskesi ile sprey boya satışlarında ciddi bir artış yaşadıklarını belirtti.

Gaz maskelerinin, boyahanelerde, tozlu ve gazlı ortamlarda üzerindeki çift filtre marifetiyle havayı temizlediğini dile getiren Çam, insanların son dönemde yaşanan olaylarda biber gazından etkilenmemek için çok sayıda gaz maskesi aldığını ifade etti.

Haberin Devamı

'20 TANE SATARKEN 4 KATINI SATTIK'

Çam, şöyle konuştu: "Ayda 10-20 tane gaz maskesi satıyorken son bir haftada bunun 3-4 katını sattık. Sprey boya, toz maske satışlarında da ciddi artış var. Talebin artmasıyla birlikte bazı ürünlerin fiyatlarında da artış yaşandı. Daha önce 60-70 lira olan yarı gaz maskesi, talebin artmasıyla birlikte 90 liraya satılıyor. Toz maskeleri de çok fazla tercih ediliyor. Alan koliyle alır. Hem ucuz hem kullanımı kolay. Eylemlerde kullanılan sprey boyaların satışında da çok artış yaşıyoruz. Özellikle siyah ve kırmızı renklere talep daha fazla. Bir ayda daha önce 10 kilogram sprey boya satıyorduk şimdi 100 koliye çıktı."