Manavgat Gazeteci Uğur Mumcu Manavgat'ta anıldı

Gazeteci Uğur Mumcu Manavgat'ta anıldı

Paylaş
Gazeteci Uğur Mumcu Manavgat'ta anıldı

Gazeteci Uğur Mumcu Manavgat'ta anıldı

MANAVGAT, (DHA) - ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde gazeteci, yazar Uğur Mumcu, ölümünün 29'uncu yılında düzenlenen etkinlikle anıldı.

Manavgat Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Manavgat Şubesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Manavgat Şubesi, suikast sonucunda 29 yıl önce hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu'yu sanatçı Metin Güler'in seslendirdiği 'Aydınlık Türküler, Umutlu Şiirler' dinletisiyle andı. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen anma etkinliğine Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar, ADD Manavgat Şube Başkanı Yaşar Bulut, ÇYDD Manavgat Şube Başkanı Mehmet Çiçek ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte demokrasi şehitleri Ali Gaffar Okkan, İsmail Cem, araştırmacı yazar Ahmet Taner Kışlalı ve Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Necip Hablemitoğlu, Çetin Emeç de anıldı. Sanatçı Metin Güler'in, Nazım Hikmet, Kazım Koyuncu gibi sanatçıların şiir ve şarkılarını seslendirdi. Etkinliğe katılanlar da şiirlere eşlik etti. 'Uğurlar Olsun', 'Güneş Topla Benim İçin', 'Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar', 'İşte Gidiyorum', 'İzmir Marşı' gibi sevilen eser ve marşları ayakta alkışlandı. Başkan Sözen de şarkılara eşlik etti.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, gazeteci Uğur Mumcu'nun, Atatürkçü, laik ve demokrat Türkiye'nin yılmaz savunucularından birisi olduğunu ve anısı önünde saygıyla eğildiklerini söyledi. Başkan Şükrü Sözen, "Uğur Mumcu, ülkemizin ve Türk basınının kaybettiği en büyük değerler arasında yer alıyor. Onun gazetecilik mesleğine bakış açısı, ahlakı ve demokrasi mücadelesi gelecek kuşaklara hep örnek olmuştur. Bizler de bugün başta Uğur Mumcu olmak üzere tüm demokrasi şehitlerimizi anmak istedik" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı