Gündem Gazeteciler Cemiyeti'nden Emniyet'e ziyaret

Gazeteciler Cemiyeti'nden Emniyet'e ziyaret

Paylaş
Gazeteciler Cemiyeti'nden Emniyet'e ziyaret

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'u ziyaret etti. Görüşmede kapatılan basın odaları da gündeme geldi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’u ziyaret etti. Yaklaşık 1 saatlik ziyaretin ardından Olcayto, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün mahkemenin kararına nasıl karşılık vereceğinin beklendiğini belirtti. Mahkemenin nihai kararının basın odalarının açılması yönünde olursa İstanbul Emniyeti’nin karara uyacağının söylendiği dile getirildi.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü kararı ile Emniyet Müdürlüklerine basın mensuplarının girişinin yasaklanmasının ardından Bölge İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma davası açan Gazeteciler Cemiyeti’nin başkanı ve yönetim kurulu üyeleri İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’u ziyaret etti. Saat 10.30’da Altınok’la görüşen TGC Başkanı Olcayto, Başkan Vekili Vahap Munyar ve Genel Sekreter Sibel Güneş’in ziyarete yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmenin ardından Turgay Olcayto İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde açıklama yaptı.

"EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN ’BASIN ODALARINA’ BAKIŞI PEK SICAK DEĞİL"

Olcayto yaptığı basın açıklamasında "Emniyet Müdürü ile yaklaşık 1 saat görüşme yaptık. Yürütmeyi durdurma kararını biliyorsunuz. Yürütmeyi durdurma kararı henüz Emniyet Müdürlüğü’ne tebliğ edilmemiş. Biz kendi dosyamızı verdik. Avukatımızın Ulusal Yargı Ağı Portalı’ndan (UYAP) aldığı dosyamızı verdik. Şu anda Emniyet Genel Müdürlüğü’nün davanın sonuna yönelik kararı bekleniyor. Emniyet Genel Müdürlüğü biliyorsunuz bu genelgeyi yayınlayan. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden davanın sonucuna göre olumlu bir karar çıkarsa odanın açılması lazım. Ama bu konuda son karar yine Emniyet Genel Müdürlüğü’nün itiraz ederler mi? Uzatırlar mı işi? Bilmiyorum. Ama görünen o ki; Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Emniyet Müdürlüklerindeki odalarına bakışı pek sıcak değil" dedi.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tavrının ardından izlenecek yolun değerlendirileceğini belirten Turgay Olcayto bir gazetecinin "Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu tavrını hangi ifadelerden çıkardınız. Size neler söylendi?" sorusu üzerine "Ankara’daki gazeteci arkadaşlardan edindiğin izlenim bu" dedi.

EMNİYETE GİRİŞLERDE RANDEVU ŞARTI

Emniyet müdürlüklerinde girişlerde basın mensuplarının bir zorlukla karşılaşıp karşılaşmayacaklarının sorulması üzerine, Turgay Olcayto girişlerde randevu alınması şartı ile bir sorun olmayacağını belirtti. Yapılan görüşmenin detaylarını belirten Munyar ise " .. deniyor ki, biz meslektaşlarınızın emniyet müdürlüğü koridorlarında ellerini kollarını sallayarak dolaşmasından çok yana değiliz.Ama randevusu varsa bir konu hakkında bilgi almak istiyorsa, onu belirtir, hangi kişiyle görüşeceğini söyler ve rahatça girer."

Haberin Devamı

"BİZ MAHKEME KARARINA UYARIZ"

Bir gazetecinin, "Randevu alınarak emniyete girilmesinin haber kaynağını deşifre etmez mi" sorusun üzerine Vahap Munyar bunları anlattıklarını belirtti. Munyar, Emniyet Müdürü’nün, "eğer mahkeme ’basın odaları açık kalacak’ derse biz bu karara uyarız diyor" dediğini ifade etti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde yapılan açıklamada TGC Başkanı Turgay Olcayto "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle dün Ankara’da bulunduklarını, konuyu mecliste gurubu bulunan partilerin başkan vekilleri ile görüştüğünü ifade etti.

Habip ATAM/DHA