Gündem Gazeteciler, Nedim ve Ahmet için yürüyecek

Gazeteciler, Nedim ve Ahmet için yürüyecek

Paylaş
Gazeteciler, Nedim ve Ahmet için yürüyecek

Basın mensupları, meslektaşları Ahmet Şık ve Nedim Şener'in tutuklanışının 200'üncü gününde Taksim'de bir yürüyüş düzenleyecek

“Ahmet ve Nedim’in Gazeteci Arkadaşları” imzalı basın açıklamasında, kamuoyuna, “Sadece Ahmet ve Nedim için değil tüm tutuklu/yargılanan gazeteciler için sloganlar atalım. Sadece tutuklu gazeteciler için değil 'medya'yı değiştirmek için yürüyelim” mesajı verildi.

18 Eylül 2011 Pazar günü saat 13.30'da yapılacak yürüyüşün buluşma yeri Galatasaray Meydanı olarak açıklandı.

Basın açıklaması şöyle:

Arkadaş,

Haberin Devamı

Ahmet Şık ve Nedim Şener'in tutuklanışının 200'üncü gününde, tutuklanmalarına sebep olan iddianamenin yayınlanmasının hemen ardından adalet için bir çift sözümüz var! 18 Eylül Pazar günü saat 13.30'da Galatasaray meydanından Taksim'e yürüyeceğiz, Taksim'de bir basın açıklaması yapacağız.

Ana sloganımız "Adaletin 200'ü"

Adaletin 200'ü; çünkü açıklanan iddianamenin içeriği, bir insanın -tıpkı Ahmet ve Nedim gibi- gıyabında yapılan konuşmalar (konuşma iddiası) nedeniyle tutuklanabildiğini, söz konusu iddiayı duyabilmek için de aylarca cezaevinde beklemek zorunda kalabildiğini gösteriyor.

Adaletin 200'ü; çünkü iddianame hükümetlerin/cemaatlerin aleyhine olabilecek, onları yıpratabilecek haberlerin suç unsuru taşıdığı izlenimini yaratıyor.

Haberin Devamı

Adaletin 200'ü; çünkü Ahmet ve Nedim gibi onlarca gazeteci, yaptıkları araştırmalar, yazdıkları haberler nedeniyle cezaevinde tutuluyor, onlarca yıl hapis istemiyle yargılanıyor.

Öte yandan;

Adaletin 200'ü; çünkü biz gazeteciler yargıya madalyonun öteki yüzünden de bakıp, adaletin yerini bulmasını istiyoruz.

Adaletin 200'ü; çünkü gazetecilik faaliyetleri nedeniyle gazetecilere dava açılmasının adalet kavramıyla çeliştiğini biliyoruz.

Adaletin 200'ü; çünkü Ahmet ve Nedim -açılan davalardan manipülatif haberciliğe- basında etik ve özgürlük mücadelesinde biz gazetecilerin iki-sembol-yüzü...

Arkadaş,

Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın bugün daha önce hiç olmadığı kadar büyük bir desteğe ihtiyacı var. Artık net biçimde ortaya çıktı ki Ahmet ve Nedim'i tutuklatan güç hukukun gücü değil. Bu tutukluluğu sona erdirecek gücü de salt hukukla bulmak mümkün olmayacak.

Arkadaş,

Ahmet ve Nedim bizim sembolümüz. Onların özgürlüğüne kavuşması, Türkiye'de basını çevreleyen görünmez duvarlardan, açık hava hapishanesinden iki tuğla çekmek anlamına gelecek. Gazetecilik etiğine sahip çıkan bir grup gazeteci, bu tuğlaları kırma çabasıyla aylardır faaliyet gösteriyor. 18 Eylül'de vereceğiniz destek, Ahmet ve Nedim'in yanı sıra gazetecilerin bu çabasını da bir adım öteye taşıyacak..

Haberin Devamı

Basın açıklamasında buluşalım.

Sadece Ahmet ve Nedim için değil tüm tutuklu/yargılanan gazeteciler için sloganlar atalım.

Sadece tutuklu gazeteciler için değil 'medya'yı değiştirmek için yürüyelim.

Ahmet ve Nedim'in Gazeteci Arkadaşları

ADALETİN 200'Ü

Buluşma yeri: Galatasaray Meydanı

Tarih: 18 Eylül 2011, Pazar

Saat: 13.30