Gündem Gazeteciler 'özgürlük' için yürüdü

Gazeteciler 'özgürlük' için yürüdü

Paylaş
Gazeteciler 'özgürlük' için yürüdü

Gazeteciler, KCK kapsamında yapılan operasyonlarla 38 gazetecinin gözaltına alınmasını bu akşam hem Ankara'da hem İstanbul'da protesto etti

Terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması olduğu belirtilen KCK’ya yönelik operasyonda gazetecilerin gözaltına alınması, Beyoğlu’nda protesto edildi. Gazetecilerin ve bazı siyasi parti temsilcilerinin de aralarında bulunduğu eylemciler, saat 19.30 sıralarında Taksim Meydanı’nda toplandı. Gruptakiler, pankartlar açarak, sloganlar eşliğinde Galatasaray Lisesi’ne kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Alper Turgut, yine yargıya havale edilen siyasi bir operasyonla karşı karşıya kalındığını söyleyerek, "Hapishanelerde 70’ten fazla tutuklu gazeteci var. Onlara yenilerinin eklenmesini kanıksamamız, normal karşılamamız, muhaliflere ve muhalif basına yönelik bu saldırıyı hukukun bir parçası olarak görmemiz isteniyor.

İfade özgürlüğümüzün, gerçeği öğrenme hakkımızın gasp edilmesine seyirci kalalım, susalım isteniyor. Eğer susmazsak, sıranın bize de geleceğini söylüyorlar" dedi. Turgut, açıklamaya şöyle devam etti: "Özgür Gündem, BirGün, Dicle Haber Ajansı, Fırat Haber Ajansı, Etkin Haber Ajansı, Evrensel, Vatan ve AFP’den 30 kadar gazeteci polis sorgusunda. Gazetecilerin hapishanede olması demek, haber alma hakkımızın da hapsedilmiş olması demek. Bu saldırı sadece gazetecilere değil, halkın gerçeği öğrenme hakkına karşı yapılıyor. O yüzden sadece gazeteciler değil, haklarına sahip çıkan herkes bugün bu meydanda. Basın özgür olana, hapishaneler boşalana dek buradayız."

Ali TİNBEK/İSTANBUL,(DHA)