Gündem Gazetecinin 'mahalle' zaferi

Gazetecinin 'mahalle' zaferi

Paylaş
Gazetecinin 'mahalle' zaferi

8 senedir Dursun Boran'ın verdiği hukuk mücadelesi bugün de zaferle bitti

8 senedir Dursun Boran'ın verdiği hukuk mücadelesi bugün de zaferle bitti.

Daha önce İstanbul Büyükçekmece Sulh Hukuk Mahkesi'nde açılan aidatlarla ilgili dava Dursun Boran'ın temyiz etmesiyle Yargıtay 3. Hukuk Dairesi'ne gitmişti. Mahalli mahkemede Boran'ı haklı buldu.

Yargıtay KMK olmaz dedi.

Yargıtay 3. hukuk dairesi şu kararı vermişti:

" Birden çok parselde kurulu sitede, toplu yapı uygulamasına da geçilmemiş olduğundan Kat Mülkiyeti Kanunu uygulanamaz. İhtilafın çözümü genel hükümlere tabidir. "

Bu şu demek:

Alkent 2000 de Kat Mülkiyeti Kanunu uygulanamaz. KMK uygulanmadığı için de, bir yönetici tayini, yönetim, işletme projesi, aidat, avans toplanamaz. Kat Mülkiyeti (KM ) uygulanmadığını içinde ( Yöneticilik Müessesesini sadece KM düzenlemektedir.) BİR YÖNETİMDE OLAMAZ!

Yargıtay Sulh hukuk değil, Asliye hukuk yetkili deyince, 8 senedir süren dava 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce bugün 4. celsede karara bağlandı.

2010/ 1749 Esas nolu davanın karar duruşmasına Alkent 2000 Mahallesi'nin sözde çamlıca sitesinin, avukatı ile Dursun Boran katıldı.
Hakim Ahmet Sarıkaya gerekçesi bilahare açıklanmak üzere şuna hükmetti:

" Davanın kısmen kabülü ile 2.034,58 TL si alacağın 27.10.2010 tarihinden itibaren kanuni faiziyle birlikte davalıdan ( Alkent idaresinden) alınarak davacıya ( Dursun Boran'a ) verilmesi..

BORAN TEKRAR YARGITAYA GİDECEK


Duruşmadan sonra açıklama yapan Dursun Boran şöyle dedi:

" Haklı olduğum bir defa daha belgelendi. Alkent 2000 site değil mahalledir. Kimse aidat ödemesin. Mahalede ortak gider aidat olmaz.
dava kısmen kabul edildi, 3 ayrı bilirkişi raporu bilgi kirliliği yarattı. Bu karar dahi çok şey anlatıyor.
Ben dava açtıktan sonra da iyiniyet göstergesi olarak bir kaç ay avans adı altında sehven ödeme yapmıştım. Sonra buranın mahalle olduğu bilgi ve belgelerine ulaştım.
Aidat da avans da olmayacağını gördüm. Yargıtaya temyiz ederek, ödediğim diğer paralarında faiziyle iadesine
karar verilmesini talep edeceğim. Alacağım daha fazla ( 20 bin tl civarında ) Yeni alacak davaları açıp diğer ödediklerimide alacağım.

KMK ( Kat Mülkiyeti Kanunu ) olmaz demek. Yönetim, yönetici de olmaz demek. Herkes dava açıp, 3-4 aylık aidat parasıyla avukat tutarak geriye dönük bütün ödediklerini alsınlar. Alkent site değil mahalledir. Yakında başka belgeler açıklayacağım.
Utanmadan insanlara geçen sene dava kaybettiğim yalanını yayanlar. Çok pişman olacaklar. O yalanlara Yargıtay kararı en güzel cevaptı.

ALARKO DA SİTE DEMİYOR

Alarko'nun internet sitesinde de site denmiyor. 2. faz ( 2. kısım ) deniyor. Alkent 1990 da site olarak kuruldu. Önce 1. faz denen 7 Tepe Bulvarı'nda ki evler yapıldı. Sonrada 2. faz denen Çamlıca Bulvarı'nda 295 müstakil 2 katlı villalar yapıldı. Yönetimi yine uzun zaman 7 Tepe sitesi yaptı.

3 Haziran 2001 Pazar günü yapılan seçimle site sakinleri mahalle olmak için oy kullandı.
Site hükmü bitti. Mahalle devri başladı. Ama mahallenin kamuya terk edilmiş yollarının girişlerinde ki bariyerler ve özel güvenlik kaldırılmadı.

Mahalleye site havası veren unsurları kaldırmayarak, 7 Tepe ve Çamlıca sitesi denen hukuki durumu tartışmalı sözde yönetimler, kimse tepki vermediği için 10 sene trilyonlarca lira aidat adı altında para topladılar.

GAZETECİ VURGUNU ORTAYA ÇIKARDI, OYUNU BOZDU

Mahalle olduktan sonra 2003 de Alkent'e taşınan gazeteci Dursun Boran, ayda bin 250 lira, senede 16 bin lira aidat talebini, " mahallede aidat olmaz diyerek reddeetti. Dava açtı " Bu arada belgelere ulaştı mahalle girişinde ki bariyerleri kaymakam İsmail Gündüz'e dilekçe verip kaldırttı. Mahallede özel güvenlik olmaz deyip , İstanbul Valiliğine müracaat edip özel güvenlik iznini iptal ettirdi mahalleye karakol kurun dedi..

SOSYAL TESİSİN SATILMASI İSTENİYOR.


Türkiye'de 30 senelik Anayasa değişiyor. Devlet zarar eden KİT'leri, fabrikaları, bankaları satıyor. Şimdi 7 Tepe ve Çamlıca kısmında bulunan açık, kapalı yüzme havuzu, 5-6 kişilik sauna, küçük bir lokantadan oluşan sosyal tesislerinde mahkeme kararı, açık artırmayla satılıp, hak sahiplerine paralarının iadesi isteniyor.

Zaten tesislerde lokantalar kiraya verilmiş, havuz- saunaların işletmesinin de ya komple kiraya verilmesi, yada açık artırmayla satılması talep ediliyor. Zira tesislerin trilyonluk maliyetine insanların zorla ortak olması isteniyor.

Halbu ki pek çok evde artık, havuz, spor salonu, sauna var. Civarda ki 5 yıldızlı otellerin spor salonlarının aylık üyeliği 125 bin lira.

( Haber: Büyük Haber Özel )