Gündem Gazeteciye önce tehdit, sonra demirli saldırı

Gazeteciye önce tehdit, sonra demirli saldırı

Paylaş
Gazeteciye önce tehdit, sonra demirli saldırı

Yozgat Yenigün gazetesinin genel yayın yönetmeni ve köşe yazarı Evren Kurban, akşam eve giderken 3 kişi tarafından demir çubuklarla dövüldü. Evren Kurban'ın saldırıda kırılan sağ kolu alçıya alındı. Kurban, saldırının AK Partili Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan'ı eleştiren yazılarından kaynaklandığını iddia etti

Yozgat’ta yerel yayın yapan Yenigün gazetesinin genel yayın yönetmeni ve köşe yazarı Evren Kurban, dün saat 21.30 sıralarında gazetedeki çalışmalarını tamamlayıp Karatepe Mahallesi’ndeki evine giderken, apartman bahçesine saklanan 3 kişinini demir çubuklu saldırısına uğradı.

Saldırganlar daha sonra yaralı gazeteciyi bırakıp kaçtı. Yozgat Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan Evren Kurban'ın kırılan sağ kolu alçıya alındı. Yozgat Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saldırıdan sonra beyaz renkli bir otomobile binerek kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

Evren Kurban, saldırının AK Partili Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’ı eleştiren yazılarından kaynaklandığını iddia ederek, "Gazetede, Belediye Başkanı Kazım Arslan’ı eleştirel yazılar yazdığım için sosyal paylaşım sitelerindeki adresime sürekli tehdit mesajları geliyordu. Bugün de bana saldırdılar. Şikayetçi oldum" dedi.

Harun GÖKÇEOĞLU-YOZGAT / DHA